6 Iulie 2017 publicat în Lifestyle 1302 share-uri

Robin Sharma ne propune 10 ritualuri care ne vor calauzi viata pe drumul cel bun. Aceste ritualuri sunt adevarate perle de intelepciune, ajutandu-ne sa ne (re)gasim starea de bine naturala, sanatatea, linistea, prosperitatea si fericirea harazite destinului personal.

4. Ritualul Cunoasterii abundente

Inceara sa inveti ceva nou in fiecare zi si sa iti imbogatesti cunostintele. Invatarea este un proces care are loc continuu, de-a lungul intregii vieti, iar largirea cunostintelor de baza este nu doar pentru binele tau, dar si pentru binele celor din jurul tau. Citeste cel putin 30 de minute pe zi. O carte poate fi cel mai bun si intelept prieten. In opinia lui Sharma, fiecare raspuns la fiecare problema cu care te vei confrunta vreodata se afla deja scris. Toate greselile pe care le vei face au fost scrise de cei care au trait inaintea ta. De asemenea, poti invata lucruri noi si prin intermediul interactiunii cu ceilalti.

  

5. Ritualul Reflectiei personale

Acorda-ti putin timp in fiecare zi, cel putin 5 minute, de preferinta la finalul sau, pentru a o analiza. Reflecta la lucrurile pentru care esti recunoscator, la lucrurile pe care le-ai obtinut de-a lungul zilei si la lucrurile pe care ti-ar placea sa le obtii in ziua urmatoare. Incearca sa iti dai seama ce ai facut si ce nu ai facut bine in viata si zilele tale, iar apoi incearca sa faci imbunatatiri imediate luand masuri si actionand.

6. Ritualul Trezitului de dimineata

Foto: Sunrising /Shutterstock

Scoala-te odata cu soarele. O persoana doarme in medie 6-8 ore de somn, iar calitatea somnului este mai importanta decat cantitatea. Pentru un somn odihnitor incearca sa nu mananci dupa 8 seara pentru ca sistemul digestiv sa isi indeplineasca functiile optim. De asemenea, daca intampini dificultati in a adormi, mediteaza inainte de a a te duce la culcare.

Importante sunt si cele 10 minute de dinainte de a dormi si cele 10 minute de dupa ce te-ai trezit. Mintea subconstienta este foarte activa atunci asa ca programeaza-ti in acest interval numai ganduri pozitive, serene, motivationale, cu care sa iti incepi si sa iti termini ziua. Si daca meditezi la inceputul zilei, mediteaza si asupra gandului: “ce as face daca astazi ar fi ultima mea zi?”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri