4 Iulie 2017 publicat în Lifestyle 115 share-uri

Iata care sunt cele 4 epoci spirituale ale umanitatii, o viziune Orientala pe intelesul Occidentului! Momentan, omenirea experimenteaza Kali Yuga, numita si Epoca de Fier si diametral opusa Epocii de Aur.

4. KALI YUGA (echivalent cu Epoca de Fier). Dintre toate epocile, Kali Yuga atinge pragul cel mai de jos al existentei. Oamenii experimenteaza ignoranta si intunericul spiritual, sunt ghidati de minciuna, ipocrizie, sexualitate, dominatie, averi etc. Bolile se gasesc in aproape fiecare fiinta, manipularea este valorizata, virtu ile sunt aproape lipsite de sens in calitatile conducatorilor, dar si a oamenilor simpli. Razboaiele, foametea, poluarea, lipsa speran ei, suferinta interioara si viata lipsita de sens si obiective, sunt principalele caracteristici ale epocii spirituale in care ne aflam.

Cum putem fi luminite in intuneric?

In opinia profesorul de yoga Dana Tupa, elementul care inca ne mai separa de brute este credinta, iar aceasta valoare trebuie intretinuta vie pana vom reintra in Satya Yuga (Epoca de Aur).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. A contat cine a zbierat mai tare Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

“Epoca actuala este una a incercarii, iar la capatul ei va fi intotdeauna fericirea. Cand umanitatea va reintra in Epoca de Aur, toate bolile, nefericirea, ignoranta, obsesiile materiale vor fi de domeniul trecutului. Pana atunci, trebuie sa ne pastram credinta si sa traim iubirea la nivel micro, la nivel de familie si sa o largim usor-usor si la nivel macro. Vom reincepe sa iubim din nou oamenii, sa avem incredere in ei", conchide profesorul international de yoga Dana Tupa, fondatorul PURNA Yoga Academy.

"Traind valorile Satya Yuga in Kali Yuga vom putea evolua mai repede si, astfel, sa devenim modele pentru ceilalti. Cand altii vor vedea in ochii nostri fericirea, ne vor cere ajutorul, vor dori sa traiasca si ei ceea ce traim noi. Putem fi mici luminite intr-o mare de intuneric, iar acea mare va fi redeveni luminata din nou. Astfel, dupa cum spunea si Gandhi, noi insine trebuie sa fim schimbarea pe care o dorim in lume".

** Dana Tupa este Expert Yoga Teacher acreditat la Yoga Alliance International USA. Este si Fondatorul PURNA Yoga Academy, scoala de yoga acreditata la acelasi for international. A participat la multiple cursuri yoga pe diferite ramuri (Hatha, Kriya, Kundalini, Pranayama, Yantra, Laya, Nidra Yoga), alaturi de profesori si maestri din Romania si din strainatate (Thailanda, Elvetia, Italia, UK, India, Turcia). Este master NLP, a studiat Strategic Interventions, cu Tony Robbins si Chloe Madanes. A urmat cursuri de Vipassana in Chiang Mai, Thailanda, participand si la seminarii cu Dalai Lama in Elvetia si India. A sustinut cursuri de yoga si seminarii, atat in Romania, cat si in Thailanda, cel mai de succes dintre ele, considerandu-l a fi, Yoga Scopului, un mix de tehnici yoga foarte puternice, NLP, meditatie si vizualizare.

Foto homepage: Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri