Chiar daca nu se pot lauda cu o clima si conditii de viata prietenoase, nu putem nega frumusetea unica si spectaculozitatea marilor deserturi ale lumii. Iti prezentam 15 dintre cele mai fascinante deserturi din lume:

Desertul Chihuahua - nordul-estul Mexicului, partea central-sudica a SUA

Suprafata sa de 362.600 km² recomanda desertul Chihuahua ca aflandu-se pe locul 3 in topul celor mai mari deserturi din emisfera nordica. Ceea ce il face sa fie unic pentru un desert este si faptul ca fauna si flora sa sunt diversificate. De asemenea, acest desert este relativ tanar, el existand de numai 8000 de ani.

Foto: William Silver /Shutterstock

Thar sau Marele Desert Indian

Cea mai mare parte a suprafetei desertului Thar se afla in India, iar 15% din desert se intinde in Pakistan. Conform Wikipedia, Thar este al 17-lea cel mai mare desert din lume si al 9-lea cel mai mare desert subtropical al lumii.

Foto: oleandra /Shutterstock

Desertul Tabernas, Spania

Iata ca deserturile nu ocolesc nici continentul Europa. Spania, mai exact provincia Almeria, gazduieste un desert cu o clima arida, unde ploile sunt rare si nu sunt absorbite de sol.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original


Foto: PhotoGranary /Shutterstock

Desertul Negev, Israel

Marginind sudul Israelului pe o suprafata de 12.000 km2, aproximativ jumatate din intinderea statului, Negev este un desert stancos, un platou desertic aflat la 800 de m deasupra nivelului marii.

Foto: Alexey Stiop /Shutterstock

Desertul Dasht-e Lut, Iran

Desertul Dasht-e Lut de pe teritoriul Iranului (provinciile Kerman, Sistan si Baluchistan) este un desert sarat unde temperaturile termometrului inregistreaza temperaturi halucinante, de 70 de grade Celsius. Este considerat a fi unul dintre cele mai uscate si fierbinte locuri de pe planeta si in 216 a fost inclus in patrimoniul mondial UNESCO.

Foto: Marcin Szymczak /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri