Chiar daca nu se pot lauda cu o clima si conditii de viata prietenoase, nu putem nega frumusetea unica si spectaculozitatea marilor deserturi ale lumii. Iti prezentam 15 dintre cele mai fascinante deserturi din lume:

Sahara el Beyda - Desertul Alb din Egipt

Desertul Alb din Egipt este atractia principala a regiunii Farafra datorita rocilor sale deosebite in nuante de alb si crem. Formatiunile masive si stralucitoare din calcar si creta s-au format in urma furtunilor de nisip din zona.


Foto: sunsinger /Shutterstock

Desertul Atacama, Chile

Pe cat de spectaculos este, pe atat de neprietenos. Desertul Atacama din Chile a fost catalogat drept cel mai arid desert al lumii, cu precipitatii de 1,8 l/mp la 10 ani, si se pare ca ar avea impresionanta varsta de 15 milioane de ani.

Foto: D'July /Shutterstock

Desertul Rub al Khali - se intinde de-a lungul a 4 tari: Arabia Saudita, Oman, Yemen si Emiratele Arabe Unite

Rub al Khali, un desert impresionant ca suprafata - 780.000 km2, este clasificat ca fiind cel mai mare desert nisipos din lume. Rub al Klai se afla in peninsula Arabia si este traversat, la fel ca si desertul Sahara, de tropicul Racului. Dunele sale de nisip pot atinge si inaltimea de 300 m.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin

Foto: David Steele /Shutterstock

Desertul Sonora, America de Nord

America de Nord isi revendica si ea un desert special, cu cele mai fierbinti temperaturi ale zonei, cu varietati unice de cactusi saguaro si organ pipe. Desertul Sonora acopera atat portiuni din Statele Unite ale Americii (statele California, Arizona), cat si din Mexic (statele Sonora, Baja California).

Foto: Anton Foltin /Shutterstock

Desertul Taklamakan, China

Acoperind o suprafata de 337.000 km patrati in Asia Centrala, desertul Taklamakan se afla pe locul 2 in lume in topul celor mai mari deserturi nisipoase. Regiunea este cunoscuta pentru vanturile puternice care o strabat, dar si pentru dunele sale miscatoare. Unele dune depasesc chiar si 100 de metri.

Foto: Keilholz /Shutterstock

Vezi cele mai frumoase deserturi din lume pe pagina urmatoare >>

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri