In opinia sexologului, orientarea spre o sexualitate spirituala, gen tantra sau tao, este solutia pentru a avea o viata sexuala implinitoare de cuplu.

3. Iubirea si conectarea emotionala reprezinta totul.

“Suntem facuti sa iubim si sa ne conectam cat mai profund si mai intim unul cu celalalt. Suntem nefericiti in relatii daca nu reusim sa iubim, sa ne deschidem si sa ne conectam profund cu celalalt. Cand ne simtim deconectati, cand simtim ca nu mai exista acea legatura speciala, ne simtim singuri si nefericiti. Atunci cand suntem conectati, viata este mai buna. Starile proaste dipar, depresia dispare, la fel si anxietatea. Constientizam micile bucurii, ii apreciem cu usurinta pe cei din jur, simtim un alt nivel de satisfactie si de fericire. in Tantra, aceasta conexiune este punctul esential. Este ca si cum trebuie sa ne conectam in primul rand la celalalt, inainte ca energiile sa poata sa curga liber, sa fie interschimbate, iar zidurile personale de aparare trebuie sa cada pentru ca celalalt sa poata sa ne cunoasca cu adevarat”, declara sexologul Gabriela Marin.

4. Sexul este o experienta multidimensionala.

„Atunci cand ne implicam cu totul in experienta noastra sexuala, evoluam de la sexul fizic, de la o experienta corporala la o experienta speciala, care cuprinde mintea, emotiile, sentimentele, pasiunile, constiinta si multe alte aspecte care nu pot fi macar explicate. Iar cel mai important lucru este ca aceasta deschidere nu necesita multe cunostinte, abilitati sau tehnici prestabilite. Suntem cumva programati sa facem asta in mod natural, doar ca unii dintre noi nu am incercat inca asta”, conchide psihologul.

Foto homepage: Mikhail_Kayl


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri