Cele mai importante 10 simboluri spirituale ale Omenirii

Simbolurile sunt un element esential al tuturor culturilor si civilizatiilor care au trait aici, pe Pamant. Acestea indica adevaruri sacre ale Omenirii si ofera protectie celor care cred in puterea lor magica.

Cele mai importante 10 simboluri spirituale ale Omenirii

1. Hamsa

Hamsa este cuvantul arab pentru „5” si reprezinta cele cinci degete de la mana. Hamsa este semnul universal pentru protectie si adesea este combinat cu un ochi, ca protectie fata de oricine ar vrea sa iti fac arau. Potrivit istoriei acestui simbol, daca cineva se uita la tine cu invidie, energia negativa pe care o indreapta asupra ta nu mai are nicio putere.

Hamsa

Foto: Shutterstock; Margarita Tkachenko

2. Copacul vietii

Copacul vietii este o reprezentare comuna, un simbol specific tuturor culturilor lumii. Copacul vietii este ascociat cu nasterea, viata, moartea si renasterea in ciclul vietii. In Crestinism, copacul se afla in Gradina Eden. Copacul vietii reprezinta o conexiune intre toate elementele planetei: pamant, apa, aer si foc si simbolizeaza conexiunea infinita a tuturor elementelor creatiei.

Copacul Vietii

Foto: Wikipedia

3. Ankh

Ankh este un simbol al vietii la egipteni. Se spune ca stramosii nostri foloseau acest simbol in timpul actelor sexuale invocand energia sexuala in timpul orgasmului. In general, acest simbol este asociat cu viata eterna si cu regenerare. Astazi este purtat ca semn al vietii si intelepciunii spirituale.

Ankh

Foto: Flickr/ franny lane

4. Ochiul lui Horus

Acesta era considerat a fi unul dintre cele mai puternice simboluri in Egiptul antic. I se mai spune „ochiul care le vede pe toate”. In opinia vechilor egipteni, ochiul lui Horus era destinat a proteja pe marele faraon in viata pamanteana si in viata de dupa moarte, de fortele raului. Marinarii egipteni antici si din Orientul mijlociu pictau acest simbol la prova vasului pentru a le purta noroc pe mare.

ochiul lui horus

Foto: Flickr; damian entwistle

5. Floarea de Lotus

Acesta este un important simbol budist. Lotusul este in general vazut ca un semn al iluminarii. Floarea de lotus este cea care creste din solul intunecat si malos pentru a inflori si a straluci. Acest simbol reprezinta calatoria in afara intunericului si simbolizeaza in acelasi timp transformarea interioara.

floare de lotus

Foto: Shutterstock; Klagyivik Viktor

Citeste mai departe >>>

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cele mai importante 10 simboluri spirituale ale Omenirii.


Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.