10 Mai 2017 publicat în Lifestyle 3273 share-uri

Esti nefericit? Nu te gandi la durerea ta si nu vei suferi... Citeste cateva dintre cele mai interesante cugetari ale lui Omar Khayyam, acest mare umanist si om de stiinta persan. Te vor ajuta sa gusti mai mult din viata si din fericirea pe care o are de oferit, chiar daca uneori (sau deseori) nu mai gasesti nici macar puterea de a zambi.

17. Da-ti seama ca intr-o zi sufletul tau iti va parasi corpul si vei fi atras in spatele perdelei care pluteste intre noi si necunoscut. In timp ce astepti acest moment, fii fericit caci nu stii de unde ai venit si nu stii incotro vei merge.

Foto: Art Stocker /Shutterstock

18. Dincolo de pamant, dincolo de cerurile cele mai indepartate, am incercat sa gasesc Raiul si Iadul. Apoi am auzit o voce solemna care a spus: “Raiul si iadul sunt inauntrul tau.”

19. Aceasta viata scurta egala cu un suspin, trateaz-o ca pe ceva inchiriat.

20. Atat cat poti sa eviti acest lucru, nu oferi durere nimanui. Nu iti varsa mania pe altcineva. Daca speri la odihna eterna, simte durerea tu insuti, dar nu ii rani pe ceilalti.

21. Nu iti plange pierderile. Nu masura ziua de azi in zile de maine. Nu te incredere in ziua care a trecut si ziua care urmeaza sa vina. Crezi in acum – si fii fericit astazi.

22. Cel ce e batut de soarta va realiza mai multe in viata. Cel ce a mancat multa sare, se bucura mai mult de miere. Cel ce a varsat lacrimi se rade cu mai multa sinceritate. Cel ce a murit, stie ca traieste.

23. Cand esti atat de plin de durere incat nu poti sa mai mergi, nu poti sa mai plangi, gandeste-te la frunzisul verde care straluceste dupa ploaie. Cand lumina zilei te epuizeaza, cand speri ca o ultima noapte va acoperi lumea, gandeste-te la un copil care se trezeste din somn.

24. Sa fii frumos nu inseamna sa te nasti asa. Frumusetea o putem invata. Cand omul este cu sufletul frumos – ce chip se poate compara cu el?

25. Fii fericit in acest moment. Acest moment este viata ta.

26. Nu face rau- se va intoarce ca un bumerang. Nu scuipa-n fantana - caci apa tu vei bea. Nu insulta pe cel mai jos cu-n rang, caci s-ar putea sa-i ceri ceva. Nu trada prietenii, ei nu pot fi inlocuiti. Nu-i pierde pe cei dragi - nu-i vei putea aduce inapoi. Nu te minti pe tine - cu timpul ai sa crezi.

27. Nu am cerut eu sa vin in aceasta viata. Insa incerc sa accept orice imi aduce viata fara sa fiu luat prin surprindere. Si o sa plec iar fara sa trebuiasca sa intreb pe cineva despre sederea mea ciudata aici pe pamant.

28. Cand vreau sa inteleg ce se intampla astazi sau incerc sa hotarasc ce se va intampla maine, ma uit inapoi.

29. Am venit ca Apa si ca Vant o sa plec.

Garbo iti recomanda si articolele:

Daca te-ai nascut cu aripi, de ce sa te tarasti prin viata? 33 de citate de Rumi care iti schimba viata

Cele mai frumoase 50 de Proverbe Arabe despre Viata, Suflet si Oameni

7 aspecte legate de ISLAM pe care nu ti le-a zis nimeni pana acum

Top 8 cele mai frumoase moschei din lume. Cele 3 locuri sfinte ale islamului


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri