26 Aprilie 2017 publicat în Lifestyle 26 share-uri

Primavara in Japonia este o incantare mai ales atunci cand miile de ciresi isi revarsa rozul delicat in gradinile nipone. Fotografiile artistului Hidenobu Suzuki vorbesc de la sine despre magia florilor de cires (sakura) si prun.

Primavara incepe din nou:
o noua nebunie
se adauga celei vechi.

(Yosa Buson)

Fotograful japonez Hidenobu Suzuki a reusit sa surprinda prin intermediului fotografiilor sale cele mai frumoase peisaje ale Japoniei in timpul primaverii. Fotografiile sale sunt poetice si creeaza o atmosfera de vis, de mirare, artistul reusind sa surprinda spectacolul superb al naturii la inceput de primavara. Peste peisajele mirifice ale Japoniei cade o ninsoare de petale si miresme, iar prunii si ciresii in floare revarsa alb si roz diafan peste campurile de verde crud.

“Prin fotografiile mele de peisaje, imi place sa imi exprim emotiile si sentimentele spirituale. Fotografiile mele sunt precum tablourile japoneze. Teatrul contemporan, arta si muzica stimuleaza creierul si anima starea de spirit a oamenilor. Dar arta emotionala vindeca oamenii si conduce societatea catre armonie. Asadar, am acceptat provocarea de a captura emotii cu ajutorul camerei mele. A utiliza doar gandirea rationala atunci cand creezi fotografii rezulta intr-o atentie mai buna catre detalii – insa exista tendinta de a te plictisi. A lucra cu sentimentele si a cauta emotiile este mai relaxant si in fond mai puternic”, declara Hidenobu Suzuki intr-un articol publicat pe www.lensculture.com.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

"Din arbore in arbore
Vantul calatoreste
Primavara avanseaza putin."
(Basho)
 

Primavara

"Noaptea de primavara
s-a sfarsit
cu zorile pe flori de cires.

Pe drumul de munte, deodat,
soarele a rasarit scaldat
in mireasma florilor de prun.

Dimineata de primavara
invaluie-n ceata
o colina fara nume.

Scena primaverii
e aproape gata:
luna si florile de prun."
(Bash Matsuo)

"Intrebare
Vii pentru ca ma iubesti?
Vii din obisnuinta?
Sau ca sa-mi incerci Inima?"

(Daigaku Horiguchi)

"Ploi de primavara
Sfarsind in picaturi
Pe-ici, pe-colo."
(Issa)

Puteti admira frumosii ciresi surprinsi de fotograful Hidenobu Suzuki, pe contul de Instagram hidenobu_suzuki

Foto homepage: By Sean Pavone /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri