24 Aprilie 2017 publicat în Lifestyle 19 share-uri

Cum 1 mai pica intr-o zi de luni, nu exista un motiv mai bun sa-ti aduni gandurile si bagajul pentru un weekend prelungit. Iata 8 destinatii internationale minunate pentru o escapada de Sarbatoarea Muncii:

Marrakech, Maroc

Marrakech este un oras aflat in inima Marocului, exotic, genul de destinatie despre care se spune ca iti deschide mintea. Plimbarea prin Medina sau Centrul Vechi al orasului este o experienta absoluta. Uita de harta in vreme ce ii strabati stradutele, pierde-te printre constructii antice, pravalii si case, prin povestea a sute de ani de civilizatie urbana pe care o deapana aceasta frontiera de cultura islamica. In plus, vei gasi bucataria marocana incantatoare. Oprirea la unul dintre restaurantele situate pe diverse acoperisuri va fi o pauza de la forfota tipica Medinei, cu Muntii Atlas, Moscheea Koutoubia sau arhitectura orasului aflate in departare.

Edinburgh, Scotia

Edinburgh pare orasul inspiratiei absolute, unde au fost scrise intaiele manuscrise Harry Potter, „Avutia natiunilor” al lui Adam Smith, locul unde Charles Darwin s-a scolit inainte sa scrie despre Originea Speciilor, la aceeasi universitate unde a fost clonat primul animal – oaia Dolly. In ciuda terenului abrupt, Edinburgh apartine pietonilor si biciclistilor si asta-i foarte bine pentru ca doar picioarele te pot conduce catre ascunzisurile orasului, tunelele, scarile, gradinile secrete. Desi barurile si whisky-ul scotian sunt o traditie, nu te grabi sa te napustesti asupra lor inaintea apusului, sa nu pierzi spectacolul oferit de natura si de arhitectura locului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Florenta, Italia

In Florenta, capitala regiunii Toscana, menù di pizza e gelato suna ca o balada. Il Mercato Centrale este locul perfect pentru o gustare rapida, delicioasa si ieftina. Totusi, cel mai important aspect al orasului este arta. In secolul XV, familia de bancheri Medici a preluat in mod neoficial conducerea orasului, contribuind semnificativ la dezvoltarea sa artistica, prin sprijinul celor de teapa lui Michelangelo, Botticelli sau Leonardo da Vinci. Piata Michelangelo, Piata della Signoria, Gradinile Boboli, Ponte Vecchio sau Domul din Florenta n-ar trebui sa-ti scape.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri