18 Aprilie 2017 publicat în Lifestyle 6 share-uri

Ne inchidem in noi insine, vrem sa tinem totul sub control, "inghitim in sec" evenimente din viata noastra care nu ne convin: acesta este pe scurt comportamentul care provoaca arsuri gastrice si reflux gastro-esofagian.

Intelege psihosomatica durerilor de stomac

Trebuie sa inveti si sa iti asumi un comportament care, zi dupa zi te ajuta sa spui ceea ce gandesti cu adevarat, te va ajuta sa intri in contact cu nevoile tale… evitand sa mai ingurcitezi frustrari impreuna cu mancarea pe care o consumi.

Emotiile care ard stomacul

Furia, anxietatea, nevoia de control, stresul, constrangerile, obligatiile auto-impuse, disciplina, schemele mentale… acestea sunt conditiile care provoaca perturbari gastrice.

Simptomele mai discrete ale anxietatii si ale furiei interioare neconstientizate si neexprimate vorbesc despre arsuri si inflamatii. Aceste emotii sunt la baza arsurilor gastrice si refluxului gastro-esofagian.


Foto: Shuttesrstock

Astfel, trebuie sa invatam sa ne validam emotiile, sa le numim si sa le descriem, permitandu-le sa existe in mod constient, caci gastrita si refluxul se nasc din exces de tensiune pe care incercam inconstient sa o sufocam, in baza unei imagini pe care o avem despre noi insine – „eu sunt o persoana buna”; „eu nu ma infurii”; „pe mine nu ma sperie nimic”, „trebuie sa imi pastrez calmul”, toate acestea pe fondul unei agitatii sau anxietati.

Pentru a mai linisti aceasta stare este util sa va petreceti timpul in spatii deschise si in natura si sa va angrenati in activitati linistitoare – plimbari sau sport, activitati care va ajuta sa va calmati acel tumult emotional.

Sa lasam sa treaca aceste momente "greu digerabile" si sa mentinem in vietile noastre doar acele lucruri care sunt cu adevarat esentiale si utile pentru viata!

Foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri