24 Februarie 2017 publicat în Lifestyle 1206 share-uri

Neurocercetarile arata ca urmatoarea piesa are rolul de a-ti calma sistemul nervos si sufletul cu 65%!

Recent, neurocercetatorii din Marea Britanie au efectuat un studiu in urma caruia au aflat care este cel mai relaxant cantec din lume, cel care iti poate imbunatatati starea de spirit si de sanatate. Cercetarile arata ca urmatoarea melodie are rolul de a-ti calma sufletul si sistemul nervos cu peste 65%!

Participantii la studiu au fost rugati sa rezolve puzzle-uri dificile pe cat de repede posibil fiind conectati la anumiti senzori prin intermediul carora era monitorizata activitatea creierului. Fiindca rezolvarea puzzle-ului implica un anumit nivel de stres, participantii au ascultat diverse cantece in timp ce incercau sa le solutioneze. Concomitent, cercetatorii au verificat si conditia fiziologica a subiectilor in timp ce isi desfasurau activitatea, inclusiv tensiunea arteriala, ritmul respirator, ritmul cardiac.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Conform doctorului David Lewis-Hodgson, de la Mindlab International, cercetatorul care a condus studiul, melodia castigatoare a produs o stare de relaxare mai mare decat orice alta piesa muzicala testata.

Asculta aici Weightless, cea mai relaxanta melodie din lume. Reduce anxietatea cu 65%! 

Se pare ca melodia “Weightless” (Marconi Union) a reusit sa scada nivelul general de anxietate a participantilor cu 65%. Deloc intamplator, caci atunci cand a fost compusa aceasta piesa muzicala, Marconi Union a creat-o in colaborare cu terapeuti de sunet astfel incat ritmurile, linia melodica armonioasa, liniile de bas sa scada tensiunea arteriala, sa regleze ritmul de batai al inimii si sa scada nivelul de cortizol, hormonul stresului.

“Weightless a fost atat de eficienta incat a produs somnolenta multor femei. Nu recomand sa ascultati aceasta piesa la volan sau in timp ce conduceti caci poate fi periculos” declara neurocercetatorul David Lewis-Hodgson.

Foto homepage: By Krakenimages.com /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri