8 Februarie 2017 publicat în Lifestyle 34 share-uri

Iulia era in clasa a doua, dar fiind copil unic la parinti resimtea deseori lipsa unui frate sau a unei surioare, macar a unui partener de joaca. Inaltuta si subtire, blonda cu ochii caprui si nasucul pistruiat de soare, era in general o copila tacuta si cuminte.

Aproape ca si uitase de fetita din oglinda, se obisnuise in spital sa doarma la pranz si dormea acum si acasa. Intr-una din dimineti insa si-a amintit de fetita ce-i fusese mult timp tovarasa de joaca, a privit oglinda multe minute. Ea acum isi vedea bine nasul si gura si ochii cei caprui si nasul plin de pistrui, bretonul putin stramb ce i-l taise chiar mamica pentru ca ii intra in ochi, dar nu o mai zarea nicaieri pe fetita ascunsa in interiorul oglinzii si nici camera de lumina de dincolo.S-a gandit ca o sa o gaseasca maine, pe fetita din oglinda . A doua zi s-a luat cu alta joaca, in spital o d-na asistenta o invatase sa isi faca singura codite impletite si acum joaca ei preferata era sa isi impleteasca coditele. Si le invartea in fel de fel de moduri niciodata multumita ca nu ieseau perfect, au mai trecut cateva zile si curioasa s-a dus hotarata la oglinda sa isi regaseasca vechea tovarasa si chiar sa ii arate si ei cum a invatat sa isi impleteasca coditele.

Foto: Pixabay

A privit mult timp in oglinda dar nimic, fata disparuse, nu se vedea decat fata ei si coditele nitel cam strambe, a strigat-o pe fosta tovarasa de joaca si discutii, i-a cerut iertare ca nu a mai cautat-o dar nimic, ea nu mai aparea. Suparata a dat tare cu pumnul in oglinda si a spart-o, cioburi multe in care isi vedea franturi de fata erau imprastiate peste tot, mana o ustura rau caci se taiase destul de rau la manuta. I-a curs mult sange pana s-a gandit ea sa se lege asa cum vazuse in spital ca erau bandajati copii care cadeau si isi juleau genunchii, a rupt dintr-o carpa, o fasie si si-a infasurat mana taiata.

Pe seara cand mama a venit acasa s-a ingrozit vazand-o cu sange la mana, sange prin casa si pe perete acolo unde fusese oglinda cea rotunda. I-a spalat manuta si i-a pus o pudra dezinfectanta pe urma a dus-o la cabinetul medical, aici un domn doctor i-a facut un vaccin impotriva tetanosului. Nu a fost nevoie sa fie cusuta ci doar bandajata. Cand mama a intrebat-o cum s-a intamplat totul, i-a fost frica sa recunoasca ca a dat cu pumnul de ciuda ca fetita a disparut, a spus ca s-a impiedicat si a venit cu mana direct in oglinda.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri