26 Ianuarie 2017 publicat în Lifestyle 18 share-uri

Ca in fiecare inceput de an, in ianuarie sa contureaza o lista cu planuri, dorinte si rezolutii, pentru a prioritiza mai usor lucrurile de realizat. Pe langa planuri de vacanta, dorite in plan professional sau cuplu, in aceasta lista trebuie sa existe activitati de relaxare permanenta, care sa aduca si un aport substantial de beneficii asupra sanatatii.

Comunicat de presa

Dansul este cea mai complexa forma de miscare, dar si un stimulent spiritual, care dezvolta atat sanatatea organismului, cat si o minte relaxata si echilibrata.

Studiile echipei de profesori din scoala de dans Arthur Murray Bucuresti arata faptul ca persoanele care practica dansul ca activitate extra-job au un ritm de viata mult mai echilibrat si sanatos. Conform studiilor, iata cele mai importante 5 motive pentru care dansul trebuie sa devina o prioritate in acest nou an.

5 motive pentru care dansul iti va schimba viata

1. Prin dans, sanatatea fizica este protejata

Intarirea oaselor, a tonusului muscular, pierderea in greutate, cresterea flexibilitatii, imbunatatirea posturii sunt cateva beneficii principale pe care dansul le are asupra corpului. Dansul este un sport complex, deoarece beneficiile sanatatii fizice sunt completate de cele spirituale. Un ritm de viata activ poate fi uneori obositor, dar prin dans corpul si mintea sunt echilibrate, iar in acest fel, situatiile tensionate pot fi gestionate cu usurinta. Dansul este o forma de exercitiu fizic, potrivita pentru orice categorie de varsta, indiferent de conditie fizica sau silueta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023

Dansul imbunatateste functionarea inimii si a plamanilor, intareste masa musculara si sporeste conditia fizica, tonifica musculatura, se pierd kilogramele in plus, elimina riscul de osteoporoza, creeaza o coordonare motrica mai buna, si nu in ultimul rand creste increderea de sine si dezvolta abilitatile sociale.

2. Dansul amelioreaza stresul de zi cu zi

Este dovedit stiintific ca prin dans este eliminata o cantitate mare de endorfine, iar atunci cand se intampla acest fenomen, atat mintea, cat si corpul sunt intr-o stare euforica. Endorfinele sunt calmante naturale, eliminate de creier, care reduc starea de stres si anxietate. Astfel, dupa un antrenament intens de dans, endorfinele eliminate calmeaza organsimul si creeaza o atitudine optimista.

3. Dansul inseamna stima si incredere de sine la cote ridicate

Prin dans sunt invinse o multime de temeri “sociale”, inhibitiile dispar, iar dansatorul devine din ce in ce mai relaxat cu privirile publicului. Frumusetea dansului este data de puterea de a exprima liber fiecare sentiment, fara ca oamenii din jur sa aiba prejudecati.

Cum să alegi componente pentru baia ta Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Smiley se mută în America. Adevăratul motiv pentru care părăsește România

4. Prin dans se creeaza conexiuni puternice cu partenerul de viata

Dansurile pasionale transmit cele mai intense trairi, incepand cu muzica, care este factorul principal al emotiei, pana la conexiunea creata cu partenerul de dans. Un top al celor mai pasionale dansuri latino mentionam tangoul, rumba si bolero. Aceste trei dansuri sunt o imbinare complexa intre fluiditatea aparte a miscarilor, ritmul senzual al muzicii si libertatea de a pune propria amprenta asupra coregrafiilor.

5. Dansul dezvolta abilitatea de multitasking

Dansul dezvolta o calitate extrem de importanta a zilelelor noastre-multitasking-ul. Traim in era vitezei, iar abilitatea de a te putea concentra pe mai multe planuri este o calitate foarte apreciata, asadar prin dans se poate ajunge la a detine aceasta indemanare. Invatarea unei coregrafii presupune punerea in miscare a tuturor resurselor, adica a calitatii de multitasking, pentru a putea imbina: tehnica pasilor, ritmul muzicii si fluidatea miscarilor.

Prietenii imaginari la copii – motiv de ingrijorare sau nu? Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri