18 Ianuarie 2017 publicat în Lifestyle 13 share-uri

“Ma gandesc mult la decenta. Cum sa inmanez o farfurie. Sa nu strig dintr-o camera in alta. Sa nu intru intr-o camera fara sa bat. Sa las o doamna sa treaca prima. Scopul acestor nesfarsite reguli simple este de a face viata mai buna. Eu sunt foarte atent la manierele mele. Nu este o abstractizare, este un limbaj simplu al respectului mutual.” - Jack Nicholson

Aceste reguli de eticheta si bun-simt in Epoca moderna ne ghideaza in comportamentul nostru de zi cu zi, aratand ca putem avea relatii mai bune, prin respect fata de noi insine si ceilalti.

Ma gandesc mult la decenta. Cum sa inmanez o farfurie. Sa nu strig dintr-o camera in alta. Sa nu intru intr-o camera fara sa bat. Sa las o doamna sa treaca prima. Scopul acestor nesfarsite reguli simple este de a ne face viata mai buna. Eu sunt foarte atent la manierele mele. Nu este o abstractizare, este un limbaj simplu al respectului mutual. - Jack Nicholson

1. Eticheta si bun-simt: Nu face o vizita fara sa te anunti inainte.
 

Daca vreodata ai primit o vizita surpriza, poate ai fost si tu prins/a "cu garda jos". Iata de ce, vizitele "surpiza" sunt un gest foarte urat, iar eticheta moderna ne impune sa ne anuntam dorinta de a face o vizita cuiva, chiar si daca este vorba despre cel mai bun prieten sau cineva apropiat din familie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. A contat cine a zbierat mai tare Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Don Miguel Ruiz: Rugăciune pentru Libertate (libertatea de a fi cei care suntem cu adevărat) și Iubire

2. Eticheta si bun-simt: Pe Facebook:  Nu iti eticheta prietenii in fotografii in care nu vor sa apara.

Este poate, una dintre cele mai putin respectate reguli de bun-simt pe Facebook. Este mai mult decat indicat sa respecti spatiul intim al prietenilor tai si sa nu ii pui in situatii stanjenitoare postand fotografii care ei nu si-ar fi dorit sa fie publice. Cel mai bine este sa ii intrebi inainte daca vor sau nu sa fie etichetati.

3. Eticheta si bun-simt: Nu iti pune niciodata poseta in poala sau pe scaun.

Un plic elegant sau un clutch poate fi pus pe masa. O postea mai mare poate fi agatata de speteaza scaunului, iar o servieta trebuie lasata pe podea.

 

Foto:Shutterstock/ El Nariz

4. Eticheta si bun-simt: Cel mai prestigios loc in masina este cel din spatele soferului

Si este pentru o femeie. Un barbat sta langa ea iar cand coboara din masina ii va tine portiera si ii va da mana ca sa o ajute sa coboare. Daca un barbat conduce, este recomandat ca femeia sa ocupe locul din spatele soferului. Oriunde ar sta femeia, barbatul trebuie sa ii deschida usa si sa ii ofere mana.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită

5. Eticheta si bun-simt: La teatru, la concert, sau cinema, ar trebui sa mergi spre locul tau cu fata la oameni care s-au asezat deja.

6. Eticheta si bun-simt: Hainele de casa trebuie sa fie confortabile si curate.

Halatul si pijamalele foloseste-le doar dimineata si seara cand mergi de la baie in dormitor, altfel este nemanierat sa stai in pijamale toata ziua.

7. Eticheta si bun-simt: Cand vrei sa intri in camera altcuiva, bate la usa!

Aceasta este o regula de bun-simt pe care prea des, oamenii o incalca. Cand vrei sa intri in camera cuiva afiseaza respect fata de acea persoana, nu ii invada intimitatea, bate la usa.

8. Eticheta si bun-simt: Este nepoliticos sa porti sapca in incaperi!

9. Eticheta si bun-simt: Numarul total de accesorii pe care ar trebui sa le porti, nu ar trebui sa depaseasca.

Poti purta o bratara peste manusi, dar nu si un inel. Cu cat este mai seara, cu atat mai scumpe ar trebui sa fie bijuteriile pe care sa le porti.

Foto homepage: Shutterstock/ fizkes

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri