Ca femeie moderna, ai tot mai multe indatoriri, insa iti poti usura viata daca folosesti instrumentele moderne si daca renunta la lucrurile inutile.

Fericirea femeilor din lumea intreaga este la cel mai scazut nivel din ultimii 40 de ani. Acest lucru se intampla pentru ca ele incearca sa jongleze cu cat mai multe indatoriri – o cariera de succes, o viata de familie implinita si tot ce presupun cele doua planuri ale vietii. Gasirea unui echilibru este extrem de importanta, daca iti doresti sa fii mai fericita si sa ai mai mult timp pentru lucrurile care conteaza cu adevarat. Iata la ce activitati consumatoare de timp ar trebui sa renunti chiar de maine:

1. Nu-ti mai irosi energia si orele pretiose la cumparaturi

Nu-i asa ca petreci cateva ore pe saptamana intr-un hipermarket facand cumparaturile cu toate cele necesare in casa? Sunt ore pe care ai putea sa le folosesti in cu totul alt scop, nu cautand printre rafturi, stand la coada la casa si carand toate cumparaturile acasa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Orice femeie moderna ar trebui sa ia in calcul varianta cumparaturilor online. Pe acest site poti gasi absolut toate produsele de care ai putea avea nevoie in casa. Dupa cum vezi, sunt aceleasi pe care le gasesti si in supermarket, numai ca in acest caz ele ajung la tine in scurt timp si fara ca tu sa te deplasezi de acasa. In plus, e foarte usor sa vezi care sunt promotiile si sa compari preturile. Poti sa-ti faci provizii pentru toata luna, pentru ca nu va mai fi nevoie nici sa cari lucruri voluminoase – pungi de detergent sau baxuri de apa.

2. Ia-ti adio de la cozile de la ghisee

In prezent orice banca ofera servciii de internet banking, asa ca ar fi chiar pacat sa iti mai pierzi pretiosul timp stand la coada pentru a plati facturile sau pentru a transfera bani dintr-un cont in altul. Orice plata ai de facut poate fi efectuata de acasa, cu usurinta, la orice ora, fara sa fii constransa de programul bancii.

Serviciile de internet banking te ajuta sa iti organizezi si mai bine resursele financiare pentru ca poti vedea fiecare plata facuta. Este un instrument extrem de util in prezent si te ajuta sa economisesti lunar o multime de timp si de energie.


3. Renunta la vechile obiceiuri de curatenie si adopta unele noi

Nu poti sa ignori treburile din casa, ele trebuie facute pentru ca intra in joc sanatatea ta. Nu uita, insa, ca si electrocasnicele s-au modernizat si sunt concepute special pentru a face treburile mai repede si mai bine ca niciodata. Studiile arata ca in prezent o femeie petrece in medie 18 ore pe saptamana cu treburile casnice.

Un aspirator robot, care face curat in toata casa de unul singur, o masina de spalat vasele, una de spalat rufele cu uscator incorporat sunt doar cateva dintre elctrocasnicele care iti fac pur si simplu viata mai usoara si te ajuta sa economisesti enorm de mult timp.

4. Identifica si evita persoanele care iti irosesc energia si timpul

Fiecare dintre noi cunoaste o persoana care are mereu nevoie de ceva. Desigur, sa fii o prietena de nadejde este o virtute, insa exista anumite persoane care iti irosesc pur si simplu timpul si te seaca de energie in mod inutil. Odata ce reusesti sa le identifici si sa le eviti, vei vedea ca te vei simti mai bine din toate punctele de vedere. E cazul din cand in cand sa te pui pe tine pe primul loc si sa alegi echilibrul tau in detrimentul altora.

Oricare dintre noi ne-am irosit pretiosul timp cu unul dintre lucrurile de mai sus, fara sa ne gandim cat de multe ore ne-am putea dedica noua insene daca am renunta la ele. Tu la care ai renuntat deja?

Sursa foto: racorn/Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri