3 Noiembrie 2016 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Mistic indian, guru si invatator spiritual, Osho a avut si inca are, milioane de oameni care ii urmeaza invataturile in intreaga lume. Osho a facut lumina asupra unor subiecte considerate adesea tabuuri de catre societate.

Osho Rajneesh s-a nascut in anul 1931 si a crescut chestionand religiile existente, cultura si normele sociale ale societatii si in final a avut o experienta mistica care l-a condus catre ceea ce el numeste iluminare, la varsta de 21 de ani.

Mai apoi a devenit cunoscut ca un lider spiritual nu doar in India ci in intreaga lume. Invataturile sale se refera la necesitatea de a medita, de a fi constienti, de a iubi si de a celebra, de a avea curaj si umor cu privire la sistemele de credinta traditionale si asupra modului cum socializam. A murit in anul 1990, dar munca lui Osho continua sa fie influenta in toate colturile lumii.

Spiritualitate contemporana: Osho, unul dintre cei mai cunoscuti lideri spirituali ai lumii

Iata 15 citate de Osho care iti vor imbogati viata cu siguranta

1. Dragostea nu cunoaste bar

iere. Dragostea nu poate fi gelozie, pentru ca dragostea nu poate poseda. Este urata aceasta idee ca poti avea pe cineva fiindca iubesti. Daca tu posezi pe cineva – inseamna ca ai omorit acea persoana si ai transformat-o intr-un bun. Doar bunurile pot fi avute. Caci dragostea da libertate. Dragostea este libertate.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

2. Ramenti mereu in luna de miere. Cautati-va si gasiti-va, gasiti noi moduri prin care sa va iubiti si sa fiti impreuna, Si fiecare persoana este un mister infinit, inepuizabil, impenetrabil, astfel incat este chiar imposibil sa spui despre cineva l-am cunoscut sau am cunoscut-o. Cel mai mult poti spune Am facut tot posibilul, dar misterul ramane mister. De altfel, cu cat cunosti mai mult, cu atat mai misterioasa devine cealalta persoana. Dragostea este o aventura constanta.

Osho Rajneesh: "Iubesc lumea asta"

3. Cand chiar nu ai nevoie deloc de o persoana, cand iti esti total suficent, atunci cand poti fi singur si incredibil de fericit, intr-o stare ecstatica, iubirea este posibila. Dar si atunci, nu poti fi cu adevart sigur ca dragostea celuilalt este sau nu iubire adevarata – poti fi sigur doar in legatura cu un lucru: daca dragostea ta este autentica. Cum ai putea fi sigur in legatura cu celalalt? Nici macar nu ai nevoie de acest lucru. Aceasta teama ca poate dragostea celuilalt nu e autentica nu demonstreaza decat un lucru ca dragostea ta nu e autentica. Altfel? Cui i-ar mai pasa? De ce sa iti faci griji? Bucura-te de ea atata vreme cat dureaza, fiti impreuna atata vreme cat puteti fi impreuna! Este o fictiune, dar aveti nevoie de fictiune.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

4. Renunta la ideea de a deveni cineva, fiindca esti deja, o opera de arta. Nu poti fi imbunatatit. Trebuie sa ajungi sa intelegi acest lucru.

5. Iubesc lumea asta fiindca este imperfecta. Este imperfecta si de aceea creste: daca era perfecta, ar fi fost disparuta. Cresterea este posibila doar atunci cand exista imperfectiunea. Mi-ar placea sa retineti acest lucrumereu si mereu. Eu sunt imperfect si tot universul este imperfect, iar mesajul meu este sa iubim si sa imbratisam aceasta imperfectiune.

6. Daca poti sa actionezi din prisma constiintei, inteligenta ta este un act; daca poti fi spontan, atunci nu mai ai nevoie de nicio religie, viata insasi va fi religia ta.

7. Adevarul nu este ceva exterior care trebuie descoperit, este ceva interior care trebuie realizat.

8. Simplul fapt ca suntem in viata este asa un dar, insa nimeni nu ti-a spus vreodata sa fii recunoscator existentei. Din potriva, toata lumea era ursuza, se plangea. In mod natural, daca tot ceea ce te inconjura in viata inca de la bun inceput iti tot subliniaza ca nu esti ceea ce ar trebui sa fii si asta iti da idei cum ca ar trebui sa devii ceva; valoarea vietii tale nu este niciodata pusa in evidenta. Tot ceea ce este pretuit este viitorul tau – daca poti deveni cineva respectabil, puternic, bogat, intelectual, in anumite moduri faimos, nu oricine.

RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Foto Osho: Wikipedia

Foto hoempage: Wikimedia

Citeste mai departe cuvintele lui Osho >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri