Cele trei tipuri de energii Ayurivedice pe care le-au observat calugarii budisti inca de acum 3000 de ani in manastirile lor, se afla in fiecare din noi, in diferite proportii: Vata Dosha, Pitta Dosha si Kapha Dosha. Totusi ne domina mai mult una dintre acestea.

Foto: Shutterstock/ GL Sonts

1. Tipologia Vata Dosha (Aer + Spatiu)

Vata Dosha este energia care controleaza functiile corpului asociate cu miscarea, inclusiv circulatia sangelui, respiratia, clipirea si bataile inimii.

  • Cand aceasta energie este in balans: Se manifesta creativitatea si vitalitatea.
  • Cand Vata Dosha nu se afla in balans: Se manifesta frica si anxietatea.

Caracteristicile pentru tipologia predominanta Vata: Creativitate, invata foarte repede si patrunde cu usurinta informatii noi.

Foto: Shutterstock

Oamenii dominati de Vata Dosha au o constitutie de oameni slabi si inalti. Au tendinta de a avea extremitatile reci tot timpul si sa se simta in disconfort in mediile reci. Au o personalitate placuta si in acelasi timp isi schimba starile brusc. Cand se simt echilibrati, sunt plini de bucurie si entuziasm. Raspund la stres cu furie, ingrijorare si anxietate. Au tendinta de a actiona din impuls; adesea au ganduri disparate si ametsecate, care se schimba foarte repede.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri Cum își pot da seama părinții dacă este pregătit copilul să meargă la școală. Analiză realizată de psihologi Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii

La modul general au pielea si parul usacate si nu transpira prea mult. Sunt persoane sensibile si extrem de creative. Au tendinta de a se angrena in prea multe activitati uneori si de aceea se epuizeaza cu usurinta. In iubire au nevoie de sensibilitate, romantism si multa daruire. Au nevoie sa simta siguranta si armonie. Daca isi gasesc un astfel de mediu, energia lor creativa se manifesta la maxim.

Poti sa iti faci acest test pentru a afla ce energie Ayurveda te caracterizeaza

Citeste mai departe despre Tipologia Pitta Dosha >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri