Am descoperit ca majoritatea cuplurilor fericite au cateva obiceiuri comune, care le lipsesc altor perechi. Iata ce fac ei:

Le vezi si le simti fericirea; sunt cuplurile acelea care dupa ani buni de relatie si casnicie inca isi pastreaza entuziasmul, dragostea si vitalitatea de pe vremea cand ieseau la primele intalniri. Dar oare cum reusesc asta, in conditiile in care unele studii sugereaza ca doar 60% dintre persoanele casatorite se declara fericite. Am descoperit ca majoritatea cuplurilor fericite au cateva obiceiuri comune, care le lipsesc altor perechi. Iata ce fac ei:

Isi arata zilnic aprecierea unul fata de celalalt

Ne-am obisnuit sa discutam despre nevoia de apreciere a femeilor, insa nu trebuie sa uitam ca si barbatii au nevoie sa li se arate ca sunt pretuiti. Cuplurile fericite nu uita sa-si exprime aceste sentimente unul fata de altul si nu-si fac partenerul sa se simta subapreciat. Orice gest frumos sau efort face partenerul tau pentru tine trebuie tratat ca atare si nu ca un lucru care ti se cuvine oricum. Obisnuieste sa prepare cafeaua in fiecare dimineata pentru amandoi? Arata-i ca ii esti recunoscatoare, chiar daca este un gest mic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

O mica atentie este mereu o supriza placuta

Cuplurile vechi si-au pierdut obiceiul de a-si face mici suprize. Chiar si la ocazii speciale – ziua de nastere, Craciun – isi intreaba partenerul ce si-ar dori, sau cumpara lucruri practice. Ei bine, cuplurile fericite nu ezita sa-si faca mici cadouri surprinzatoare.

Cum crezi ca ar reactiona iubitul tau daca intr-o zi oarecare i-ai darui unul dintre aceste parfumuri barbatesti? Dupa cum vezi, nu e nevoie sa fie un cadou costisitor pentru a-ti surprinde placut partenerul. Gandeste-te cum te-ai simti tu daca intr-o miercuri oarecare, iubitul sau sotul tau vine acasa cu un cadou (un buchet de flori, o bratara sau un pandantiv, o cana personalizata) pentru tine. E tare placut, nu-i asa?

Isi fac timp pentru ei insisi

Sa fii intr-un cuplu sanatos nu inseamna sa petreci fiecare moment cu partenerul tau si nici sa suni sau sa trimiti zeci de mesaje intr-o zi. Un cuplu este format din doi indivizi, cu personalitati, pasiuni si interese proprii, de care nu ar trebui sa va privati. Petreceti timp si separat, ne sfatuieste psihologul Kali Rogers, fondatorul unui renumit site de life coaching.

Este absolut firesc sa simtiti nevoia sa va petreceti timpul si separat si sa va ocupati de hobby-urile voastre. Spre exemplu, daca tie iti place sa mergi la teatru, in vreme ce partenerul tau apreciaza filmele de actiune, nu este nimic in neregula sa va petreceti seara in compania amicilor facand ce va place.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Merg amandoi odata la culcare

Psihologul Mark Goulston spune ca unul dintre cele mai bune obiceiuri pentru o relatie este ca partenerii sa merga impreuna la culcare. Asta le mentine conexiunea puternica, pentru ca este un prilej pentru a mai discuta despre cum le-a mers ziua fiecaruia, despre ce au de facut a doua zi, dar este benefic si pentru viata intima, pentru ca prilejuieste momente romatice.


Aleg sa vada ce face partenerul lor bine si sa nu se concentreze pe ce face gresit

Unul dintre cele mai nocive comportamente pentru viata de cuplu este vanarea permanenta a greselilor si observarea lor in detrimentul lucrurilor pe care partenerul le face bine. Este foarte frustrant ca fiecare mic lucru pe care nu l-ai facut bine sa fie scos in evidenta in vreme ce gesturile frumoase sau situatiile in care te-ai descurcat bine sa fie trecute cu vederea. Poate ca sotul tau obisnuieste sa lase pasta de dinti fara capac, iar tu i-ai zis de mai multe ori ca te deranjeaza, dar chiar conteaza atat de mult aceasta greseala, cand in fiecare seara are grija sa spele toate vasele?

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Tu si iubitul tau aveti vreunul dintre aceste obiceiuri? Crezi ca au potentialul de a aduce fericirea in cuplu?

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri