6 Septembrie 2016 publicat în Lifestyle 30 share-uri

Exista cateva trasaturi des intalnite la persoanele foarte destepte. Cel mai probabil te vei recunoaste si tu in aceste descrieri!

4. Ai curiozitate si pui intrebari.

Persoanele inteligente au curiozitate. Nu se staura niciodata cu ceea ce stiu deja, chestioneaza totul cu o doza sanatoasa de scepticism. „Diferenta fundamentala intre oamenii inteligenti si restul este abilitatea de a pune intrebarile potrivite”, adauga Justin Arvin.

Dupa cum spune si cercetatorul Hal Gregersen de la MIT, chestionarea este una dintre trasaturile cheie a tuturor inovatorilor. Oamenii inteligenti sunt aceia care se intreaba: De ce, Cum si Oare cum ar fi?

Daca as avea doar o ora pentru a rezolva o problema si viata mea ar depinde de aceasta solutie, mi-as petrece primele 55 de minute pentru a determina intrebarea potrivita pe care trebuie sa o adresez, pentru ca odat ce stiu intrebarea potrivita, pot sa rezolv problema in mai putin de 5 minute. - Albert Einstein

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

5. Esti o persoana foarte empatica

Psihologii adera opiniei unanime conform careia, empatia este unul dintre cele mai importante aspecte ale inteligentei emotionale (abilitatea de a fi in contact cu emotiile, de a le identifica si de a le gestiona). Si, cu cat sunt mai inteligenti din punct de vedere emotional, indivizii demonstreaza abilitati mai eficiente de comunicare si interactionare.

Asadar, daca ai aceasta abilitate de a-i citi pe oameni si a-i intelege, esti o persona mai desteapta decat majoritatea, pentru simplul motiv ca acesta este un instrument in plus pe care il detii pentru a naviga printre provocarile vietii. Mai mult decat atat, empatia este considerata un semn al evolutiei umanitatii.

6. Te atrag persoanele destepte si creative

Persoanele inteligente, creative si curioase iubesc sa isi petreaca timpul impreuna. Asa incat, daca prietenii tai sunt destepti, asa esti i tu, pentru ca... „Cine se aseamana se aduna!”

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Studiile arata ca in proportie de 80%, oamenii destepti se inconjoara tot de persoane creative, destepte si cultivate.

7. Te adaptezi schimbarilor cu usurinta

Nu inseamna neaparat si ca iti place sa faci schimbari, dar le accepti si atunci cand apar astfel de situa ii te adaptezi foarte repede.

Psihologii spun ca abilitatea de a ne adapta cu repeziciune este un semn important al inteligentei, pentru ca adaptarea presupune ca noi sa apelam la mai multe procese cognitive pentru a face fata unei situatii noi. Astfel, abilitatea ta de a-ti adapta comportamentul si de a invata lucruri noi, este un semn de inteligenta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri