5 Septembrie 2016 publicat în Lifestyle 323 share-uri

Cea mai importanta intrebare pe care sa ti-o pui atunci cand vine vorba despre iubire este aceasta - Cum vreau sa fiu iubit/a?

David Hare este autor si life-coach, iar prin perspectiva sa, ne ajuta si pe noi sa facem un sens larg asupra vietii noastre sentimentale. El ne propune sa intelegem mai bine cele 6 aspecte ale iubirii, intelegandune astfel pe noi insine mai bine, cat si ceea ce ne dorim de la relatia noastra.

Atunci cand vine vorba despre iubre, spune el, una dintre cele mai importante intrebari pe care sa ni le punem este: „Cum vreau sa fiu iubit/a?”. "Atunci cand stau de vorba cu clientii mei, aceasta intrebare poate produce lacrimi, bucurie, recunostina sau usurare si indoiala, in egala masura, depinzand cui ii vorbesc si cat sunt ei de capabili sa ofere si sa primeasca genul de iubire pe care o pretuiesc cel mai mult. Uneori, aceasta intrebare produce o lunga pauza de tacere. Fiindca oamenii nu au niciodata timp sa se gandeasca la asa ceva."

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta


Asa incat... Tu cum vrei sa fii iubita?

Cred ca exista 6 moduri principale prin care oamenii isi exprima iubirea unul fata de celalalt: Fizic, Emotional, Sexual, Intelectual, Practic si Spiritual. Nu conteaza ordinea, pentru ca niciunul dintre aceste aspecte nu este mai important decat celalalt, spune David Hare.

Foto: Pixabay

Foto homepage: Pixabay

Ceea ce am observat, spune David Hare este ca relatiile functioneaza mai bine atunci cand cei doi isi doresc sa fie iubiti cam in aceeasi maniera, sau atunci cand cei doi sunt capabili sa rada in legatura cu diferentele dintre ei, in loc sa se certe, bazandu-se pe un respect mutual profund. Asa ca... inainte de a merge spre altar sau inainte de va inchide usa unul celuilalt, parcurgeti aceste 6 intrebari care investigheaza cele 6 tipuri de iubire:

1. Iubirea fizica: Cat de mult suntem atrasi unul de celalalt fizic? Ne dorim amandoi aceleasi lucruri, aceeasi cantitate de alinturi, sarutari si îmbratisari?

Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

2. Iubirea Sexuala: Cat suntem de compatibili din punct de vedere sexual si cat de mult ne excita aceleasi lucruri?

3. Iubirea Emotionala: Cat este de important pentru amandoi sa va impartasiti sentimentele unul celuilalt si sa fiti ascultati? Sunteti pe aceeasi lungime de unda? Poti sa spui despre partenerul sau partenera ta „Ma cunoaste cel mai bine”?

4. Iubirea intelectuala: Cat este de importanta este stimularea intelectuala pentru fiecare dintre voi?

5. Iubirea practica: Cât de mut face i o echipa în ceea ce prive te treburile domestice sau planificarea financiara?

6. Iubirea spirituala: Impartasiti aceleasi perspective cu privire la sensul vietii? Cat de mult privim impreuna in aceeasi directie? Care sunt valorile si viziunile noastre?

Pentru cei cu copii, spune David Hare, am putea adauga si numarul 7, care se refera la atitudinea noastra legata de parenting. Avem aceleasi perspective cu privire la cresterea copiilor?

VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

De ce este important sa ne gandim la aceste aspecte importante ale iubirii? Pentru ca acestea releva valorile noastre profunde, in alte cuvinte ceea ce este cel mai important pentru noi. Viziunea noastra despre relatie este motorul asteptarilor pe care le avem iar fericirea noastra este determinata, macar intr-o anume masura, de cat de mult aceste asteptari sunt indeplinite in relatiile pe care le avem.

Asteptarile neimplinite duc la frustrari, care se pot manifesta prin relatii extramaritale. Sau alte ori se manifesta printr-o atitudine resemnata sau cicalitoare din partea unuia dintre parteneri. Alte ori cei doi se angreneaza in strategii arogante de a-l schimba pe celalalt.

Mai trebuie sa stim si ca valorile se schimba. Il invinuim adesea pe celalalt -”NU mai e persoana pe care o stiam candva.” Dar spre exemplu, poate se intampla sa intri intr-o relatie unde aspectul intelectual nu conteaza asa tare pentru tine, pentru ca mai tarziu peste ani, acesta sa devina prioritate. Astfel ca schimbam prioritatile aspectelor iubirii. De exemplu, aspectul practic poate sa devina mai important atunci cand apar copiii si asa mai departe.

PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Caria dentară – ce este și cum se tratează Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Si nu uitati, o relatie frumoasa se construieste impreuna!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri