Cititi aceasta frumoasa scrisoare pe care Thich Nhat Hanh o adreseaza planetei pamant, dorind sa trezeasca in noi constientizarea legaturii puternice care exista intre umanitate si planeta pe care ne-a fost dat sa traim.

Cititi aceasta frumoasa scrisoare pe care Thich Nhat Hanh, o influenta personalitate zen a momentului, o adreseaza planetei pamant, dorind sa trezeasca in noi constientizarea legaturii puternice care exista intre umanitate si planeta pe care ne-a fost dat sa traim.

Nu suntem entitati separate, sustine Thich Nhat Hanh, si nu trebuie sa percepem planeta doar din punctul de vedere a ceea ce ea ne poate oferi. Planeta suntem noi si noi suntem planeta. Ea este la fel de vie ca si noi. Ea merita sa ii oferim la randul nostru dragoste, grija si protectie si nu sa o poluam si sa o supunem stresului uman. Textul ii apartine lui Thich Nhat Hanh si a fost publicat in cartea „Love letter to the Earth”.

Draga Mama Pamant,

Foto: Syda Productions /Shutterstock

Imi plec capul in fata ta si privesc adanc si recunosc ca esti prezenta in mine si ca eu sunt parte din tine. Din tine m-am nascut si tu esti intotdeauna acolo, oferindu-mi tot ce am nevoie pentru a ma hrani si a ma dezvolta. Mama mea, tatal meu si toti stramosii mei sunt de asemenea si copiii tai. Aerul tau proaspat este cel pe care il respiram, apele tale curate sunt cele pe care le bem, mancarea ta hranitoare este cea pe care o consumam, plantele tale medicinale sunt cele care ne vindeca cand suntem bolnavi.

Ai toate calitatile unei mame. Tu esti Mama tuturor Fiintelor. Te strig cu numele uman Mama si totusi stiu ca natura ta materna este mai vasta si mai veche decat umanitatea. Noi suntem doar o specie tanara din acei multi copii pe care ii ai. Toate milioanele de alte specii care traiesc sau au trait pe Pamant sunt si ei copiii tai. Nu esti o persoana, insa stiu ca nu esti mai prejos decat o persoana. Esti o Fiinta Mareata, nu sub forma umana, ci sub forma unei planete – o fiinta vie, o fiinta care respira.

Fiecare specie isi are propriul limbaj, insa tu, ca mama a noastra, ne intelegi pe toti. De aceea ma poti auzi astazi cand imi deschid inima catre tine si iti ofer rugaciunea mea.

Draga mama, oriunde exista pamant, apa, piatra sau aer, tu esti acolo, hranindu-ma si dandu-mi viata. Esti prezenta in fiecare celula a corpului meu. Corpul meu fizic este corpul tau fizic si la fel cum soarele si stelele sunt prezente in tine, sunt prezente si in mine. Nu esti in afara mea si eu nu sunt in afara ta. Esti mai mult decat mediul care ma inconjoara. Nu esti nimic altceva decat eu insumi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri