Fiecare mama trebuie sa cumpere cateva lucruri esentiale pentru copilasul ei nou nascut.

Proaspetele mamici sunt asaltate de prieteni, de rude si de tot felul de publicatii de pe internet cu sfaturi legate de ce ar trebui sa faca si de lucrurile pe care ar fi bine sa le evite cu bebelusul lor. Sfaturile despre lucrurile pe care ar trebui sa le detina nu lipsesc nici ele.

Cu toate acestea, daca sintetizam sumedenia de informatii si gasim numitorul comun al listelor de lucruri de care copilasul tau va avea nevoie in primele luni de viata, puteam spune ca exista cateva obiecte pe care trebuie neaparat sa le cumperi inainte de nastere.

Iata care sunt acestea:

1. Biberoane si tetine

Cele mai solicitate produse de puericultura mica sunt biberoanele si tetinele. Chiar daca alaptezi la san, un biberon este indispensabil, deoarece cu siguranta va mai fi nevoie de completari pentru hrana copilului. Totodata, ai putea avea nevoie si de o pompa pentru san, conform medicinenet.com.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

Pe piata exista biberoane din plastic sau din sticla. Cele din sticla sunt considerate ca fiind mai sigure si nu exista riscuri ca acest material sa i faca rau bebelusului, insa sunt mai grele decat cele din plastic si exista riscul sa se sparga.

Exista multe voci care sustin ca plasticul nu este sigur pentru copii, deoarece, odata incalzit, elibereaza in lapte o substanta toxica numita bisphenol A. Totusi, unele studii sugereaza ca nivelul de bisphenol A eliberat de plastic este extrem de mic si nu il afecteaza deloc pe copil. Totodata, multe dintre biberoanele din plastic nu contin aceasta substanta, fapt mentionat pe eticheta prin sintagma BPA free, asa cum sunt aceste biberoane.

2. Scutece

Cumpara un singur pachet de scutece pentru nou-nascut. Desi multe mamici fac rezerve de scutece inca dinainte de a ajunge cu cel mic acasa de la maternitate, ai putea constata ca marca pe care ai ales-o nu este pe placul copilului. Va trebui sa folosesti mai multe branduri pana sa iti dai seama care sunt cele mai bune scutece pentru copilul tau. Ca informatie generala, copilul tau va avea nevoie de 70-90 de scutece pe saptamana pana la varsta de sase saptamani, dupa care va avea nevoie de aproximativ 50 de scutece saptamanal.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA

3. Haine

Hainele sunt, in mod evident, foarte importante, insa nu trebuie neaparat sa mergi la rafturi pentru a le cumpara. Le poti comanda si din magazinele online, la preturi mult mai accesibile decat ti-ai fi imaginat, iar produsele sunt livrate la usa. Pentru primele saptamani de viata ale copilului vei avea nevoie de mai multe body-uri de schimb (ar fi ideal sa cumperi cel putin opt astfel de hainute, conform babycentre.co.uk), de pantalonasi si de bluzite pentru casa, dar si de cateva hainute pentru exterior. In plus, trebuie sa ai si caciulite, sosete si botosei. Alege doar produse din bumbac 100% pentru a-l feri pe copil de iritatii si alergii.

4. Produse de ingrijire

Cumpara sapun, gel de dus si sampon speciale pentru nou-nascuti. Nu folosi aceleasi produse pe care le folosesti si tu, deoarece pielea copilului ar putea avea de suferit. Ai nevoie si de pudra de talc, de ulei de masaj pentru bebelus (pe care sa-l folosesti dupa ce ii faci baie), de crema pentru eritem (care protejeaza copilui de iritatiile provocate de scutec), dar si de servetele umede.

Caius Covrig investește milioane de euro și petrece timpul pe Seven Mile Beach, una dintre cele mai scumpe plaje din lume  Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin

Atentie, insa, la servetelele umede! Conform ANPC, de multe ori in spatele unui singur ingredient listat pe eticheta se ascund multe alte substante daunatoare bebelusilor, asa ca trebuie sa alegi cu multa atentie deoarece ele intra in contact direct cu pielea copilului tau.

Foto: shutterstock.com/Dubova/Evgeny Atamanenko/Mikhail Tchkheidze


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri