Iata cateva lucruri pe care orice femeie moderna ar trebui sa le aiba daca isi pretuieste timpul si daca vrea sa aiba parte de mai multe clipe pentru ea:

Un studiu realizat in anul 2009 intitulat „Paradoxul fericirii in scadere la femei” si citat de publicatia britanica The Daily Mail a scos la iveala un fapt surprinzator despre fericirea femeilor. In ciuda faptului ca in prezent femeile au mai multe drepturi si pot accede cu mai multa usurinta la functii importante, au cel mai scazut nivel de fericire din ultimele patru decenii.

Autorii studiului au atras atentia asupra faptului ca printre cauzele care au dus la acest rezultat se numara si inmultirea indatoririlor si lipsa timpului dedicat propriilor interese si pasiuni. Uitandu-ne in jur si observand cat de putin timp ne ramane dupa ce terminam indatoririle de la serviciu si de acasa, le-am putea da dreptate cu usurinta.

Iata, asadar, cateva lucruri pe care orice femeie moderna ar trebui sa le aiba, daca isi pretuieste timpul si daca vrea sa aiba parte de mai multe clipe pentru ea:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Cum să alegi componente pentru baia ta

1. Masina de spalat vase - economie de timp, bani si energie

Suntem sigure ca detii deja o masina de spalat rufe, insa, daca nu ai si una pentru vase, te sfatuim sa iei in considerare o astfel de achizitie. Ea te va ajuta sa economisesti o multime de timp si energie. Cine vrea ca dupa o zi istovitoare la birou si o cina copioasa sa inceapa sa spele un munte de vase? Este una dintre activitatile care necesita timp si energie si care, de cele mai multe ori, nu poate suferi amanare.

Arunca un ochi peste aceste masini de spalat vase incorporabile si vei gasi cu siguranta una care sa se potriveasca nevoilor si buznarului tau. Pe langa timpul mai scurt pe care il vei dedica spalarii vaselor, acest aparat electrocasnic te ajuta sa faci si economie la apa, iar vasele vor fi spalate la o temperatura foarte ridicata, care va elimina toate bacteriile. Tu nu vei putea niciodata sa le speli la temperaturi de 50-60 de grade Celsius, insa o masina de spalat vase ajunge pana la 70 de grade, pentru o igienizare totala, dupa cum se arata intr-un articol de pe The Independent.

Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur

2. Robot de bucatarie ca sa gatesti des si repede

Un robot de bucatarie va injumatati timpul pentru gatit. Ai de tocat ingredientele pentru supa si prajitura pe care o pregatesti pentru desert trebuie framantata bine? El face tote astea in locul tau in doar cateva minute, asa incat pregatirea cinei va dura mult mai putin decat daca vei folosi metodele clasice. Ca si in cazul masinii de spalat vase, si cu robotul vei face o multime de economii, pentru ca vei gati mai des. Rezultatul? Mai putin timp pierdut si mai multa mancare sanatoasa pentru tine si familia ta.

3. Un fier de calcat si un truc la indemana

Calcatul face parte dintre activitatile casnice care ne fura o multime de timp. Alegand un fier de buna calitate, vei scurta mult timpul dedicat acestei activitati. Pentru ca te-ai obisnuit cu vechiul tau fier, probabil nici nu iti imaginezi ca poate sa exista o metoda mai rapida prin care sa calci rufele. Un aparat nou, de ultima generatie, te va ajuta mai mult decat crezi.

Atunci când nu vine nimeni, strigă-L pe Dumnezeu! Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței

Pentru a face si mai multa economie de timp, iti oferim si un truc util – pune folie de aluminiu pe masa ta de calcat pentru rezultate mai rapide. Intinde folia pe masa, pune haina pe care o calci si treci cu fierul peste ea. Aluminiul atrage caldura de la fier, iar haina se va netezi mai repede sub presiunea a doua surse de caldura.



4. Telefonul inteligent te ajuta sa te organizezi mai bine

Chiar daca tehnologia nu este cea mai buna prietena a ta, ar trebui sa te familiarizezi cu smartphone-ul si cu toate beneficiile pe care el ti le poate aduce. Cu ajutorul lui iti poti organiza timpul in mod eficient si te poti folosi de numeroasele aplicatii dezvoltate pentru el. Exista cate o aplicatie pentru orice, de la cele pentru monitorizarea cheltuielilor, pana la cele care te atentioneaza sa bei apa, asadar vei avea un mic aliat de nadejde in propriul buzunar. Odata ce vei avea activitatile si indatoriririle mai bine organizate, vei avea parte si de mai mult timp pentru tine, pentru ca il vei repartiza intr-un mod eficient.

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

5. O familie care sa o sprijine si sa o ajute

O analiza citata de The Guardian a aratat ca 8 din 10 femei casatorite fac mai multe treburi casnice decat sotii lor. Asadar, in ciuda faptului ca putine femei mai sunt casnice in prezent si merg la serviciu la fel ca barbatii, ele inca sunt responsabile de majoritatea activitatilor ce tin de gospodarie. Aceste date arata ca exista inca multe imbunatatiri de facut in ceea ce priveste timpul liber de care dispun femeile.
Desi am enumerat pana acum doar lucruri materiale care te pot ajuta sa ai parte de mai mult timp pentru tine, ajutorul celorlalti membri ai familiei este esential. Fiecare poate contribui cu putin la activitatile casnice, chiar si copiii, iar rezultatul se va vedea imediat si se va traduce prin mai multa relaxare pentru tine.



Tie cat timp iti ramane pentru tine din o zi intreaga? Cum crezi ca poti sa ai parte de mai multe clipe de relaxare?
Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați


Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri