Intr-o zi, un sfant statea de vorba cu Dumnezeu si i-a spus: "Doamne, as vrea sa stiu cum arata Iadul si Raiul." Dumnezeu l-a condus pe sfant in fata a doua usi...

Intr-o zi, un sfant statea de vorba cu Dumnezeu si i-a spus: “Doamne, as vrea sa stiu cum arata Iadul si Raiul.” Dumnezeu l-a condus pe sfant in fata a doua usi.

A deschis una din usi astfel incat sfantul sa poata privi inauntru. In mijlocul camerei se afla o masa rotunda imensa. Pe mijlocul mesei era o oala mare de tocana care mirosea delicios si sfantului i-a lasat gura apa.

Oamenii care stateau in jurul mesei erau slabi si bolnaviciosi. Tineau in maini linguri cu manere foarte lungi. Fiecare putea sa ajunga la oala de tocana si sa ia o lingura, insa din cauza ca manerul era mai lung decat bratele lor, nu au putut sa isi duca lingurile inapoi la gura. Omul sfant s-a cutremurat la vederea nenorocirii si a suferintei lor. Dumnezeu i-a spus: “Ai vazut Iadul.”

S-au dus in camera urmatoare si au deschis usa. Era exact la fel ca prima. Era acolo masa imensa cu vasul mare de tocana care i-a lasat gura apa sfantului. Oamenii erau echipati cu aceleasi linguri cu manere lungi, insa aici oamenii erau bine hraniti si intremati, radeau si vorbeau intre ei.

Sfantul a spus: “Nu inteleg.” “Este simplu”, a replicat Dumnezeu. “Nu este nevoie decat de un singur lucru. Vezi tu, cei din Rai au invatat sa se hraneasca unul pe celalalt. In timp ce oamenii lacomi, cei din Iad, se gandesc doar la ei.”

Autor: Anonim

Foto homepage: Ryszard Filipowicz / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri