Social media ne face sa interactionam cu totul si cu totul diferit fata de acum 10 ani. Dar regulile de bun-simt nu sunt deloc demodate. Ar trebui sa le adaptam comunicarii online, pentru ca in spatele fotografiilor de profil sunt oameni care isi doresc sa fie respectati asa cum si noi ne-am dori.

Eticheta 2.0: 10 REGULI DE BUN-SIMT PE FACEBOOK

1. Nu mai face declaratii de dragoste pe Facebook
…si orice fel de alte declaratii private.

Sunt multe persoane cu tendinte exhibitioniste pe Facebook, care uita ca au la indemana si mesageria privata pentru a transmite mesaje intime cuiva apropiat. Prietenii tai virtuali s-ar putea sa nu se simta prea confortabil citind despre viata ta intima. Da mesaje private - unele lucruri sunt menite a ramana intre tine si persoanele apropiate tie si nu in vazul unui public larg, pe Facebook.

Foto: Pixabay

2. Gandeste-te de doua ori inainte sa postezi ceva.

Cand ai sute de prieteni pe Facebook, intre acestia rude si tot felul de oameni care provin din medii diferite, este bine sa te gandesti de mai multe ori inainte sa postezi ceva.

Uneori tu poti posta un gand care ti se pare complet inofensiv, dar intr-un spatiu public, exista oameni care sa priveasca din alta perspectiva ceea ce ai scris tu. Unii oameni se pot simti ofensati, atacati, marginalizati. Atentie la mesajele cu incarcatura politica, misogina, misandra, homofoba sau rasista. „Ce tie nu-ti place, altuia nu face!” – nici pe Facebook.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști

3. Vestile personale nu se dau pe Facebook.

Si observam atat de multe persoane in listele noastre de prieteni care nu au aflat de aceasta regula de purtare online. Daca vrei sa iti informezi prietenii, familia in legatura cu ceva important, nu o face pe Facebook. Mai bine suna-i. Facebook este o retea de socializare si tot ceea ce postam acolo, este public.

4. Stalking - ul este o problema serioasa si pe Facebook.

Stalking-ul (n.r. in eng. stalking = urmarire) este o forma de agresiune in care o persoana sau un grup isi indreapata atentia obsesiva fata de o alta persoana, cand aceasta nu vrea.

Pe Facebook, stalking-ul se manifesta in diverse moduri – persoane care iti urmaresc absolut orice miscare reactionand cu likeuri sau comentarii, sau care te abordeaza in mod abuziv pe mesageria privata. Deci nu mai incape nicio indoiala ca este mai mult decat o regula de bun-simt sa pastram limitele in interactiunea pe Facebook.

Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith! ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

5. Raspunde comentariilor.

Daca postezi un status, arata-le respect prietenilor tai virtuali raspunzandu-le comentariilor pe care le-au lasat. Altfel, se vor simti ignorati.

Foto homepage: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri