23 Iunie 2016 publicat în Lifestyle 19 share-uri

Meditand, rugandu-te, gandindu-te la Dumnezeu, vei rezolva absolut orice problema a vietii tale, iar daca reusesti sa te concentrezi asupra aspectului potrivit, reusesti sa ai o rezolvare chiar mai rapida.

De fapt, nu exista nicio cale de a-l gasi pe Dumnezeu in afara de rugaciune, caci rugaciunea inseamna doar a ne gandi la Dumnezeu. Biblia spune ca Dumnezeu este Spirit si ca cei care il venereaza, ar trebui sa il venereze in Spirit. Sa il venerezi pe Dumnezeu in Spirit inseamna sa ai o intelegere a naturii spirituale a lui Dumnezeu. - Emmet Fox

Emmet Fox a fost un lider spiritual care a trait intre 1886 si 1951, influentand vietile a mii de oameni, in timpul crizei economice din Statele Unite denumita si Marea Depresiune. Cuvintele lui Emmet Fox sunt la fel de valoroase astazi si in orice perioada istorica.

Prin descrierea celor mai importante sapte aspecte ale Divinitatii, Fox ne ofera chei de intelegere a vietilor noastre, cat si solutii la problemele pe care le avem. De fapt, conectarea cu Divinul este cheia pentru a trece de orice blocaj care apare.

Foto: Pixabay

Foto homepage: Pixabay

Emmet Fox: CELE 7 ASPECTE ALE LUI DUMNEZEU

Primul si lucrul fundamental pe care trebuie sa il realizezi, este acela ca Dumnezeu nu este o entitate superioara.

Chiar si astazi, majoritatea oamenilor se gandesc la Dumnezeu ca la un om hiperbolizat, un om extraordinar de intelept, cu putere infinita, dar totusi un barbat. O asemenea idee nu este decat o proiectie a propriei personalitati, explica Emmet Fox.

In filosofie, o asemenea fiinta este denumita "Dumnezeu antropomorfic". Si… o asemenea fiinta finita nu ar fi putut sa creeze acest univers pe care il vedem prin telescoapele noastre.

Dumnezeu este infinit, sau nelimitat si nu ne-ar ajunge nicio viata intreaga sa atingem cat de putin tot ceea ce inseamna El.

In termini practici mai este o problema, aceea ca nu avem un pronume potrivit pentru a vorbi despre Dumnezeu. Ii spunem El si nu avem nicio alternativa, dar aceste cuvinte ne induc in eroare si sugereaza in mod inevitabil un barbat. Si sa ii spunem Ea ar fi la fel de absurd. De fapt, nu exista nicio cale de a-l gasi pe Dumnezeu in afara de rugaciune, caci rugaciunea inseamna doar a ne gandi la Dumnezeu. Biblia spune ca Dumnezeu este Spirit si ca cei care il venereaza, ar trebui sa il venereze in Spirit.

Sa il venerezi pe Dumnezeu in Spirit inseamna sa ai o intelegere a naturii spirituale a lui Dumnezeu. Iar cand experimentam o problema, este bine sa ne amintim si sa ne concentram asupra a doua, trei sau mai multe dintre aceste aspecte importante ale lui Dumnezeu.

1. Primul aspect al lui Dumnezeu este Viata

Dumnezeu este VIATA. Dumnezeu nu este doar ceea ce traieste, este insasi Viata ta. Viata este existenta sau fiinta. Realizeaza acest aspect al lui Dumnezeu ca Viata, pentru starea de boala, pentru imbatranire si orice depresie sau descurajare.

Daca o persoana trece prin lipsa de ambitie, incurajeaz-o recunoscandu-i fiinta. La fel poti sa vindeci plante si animale, care de altfel raspund foarte repede la acest tratament. Iar prin bucurie il exprimam pe Dumnezeu.

Bucuria este unul dintre cele mai inalte trasaturi ale lui Dumnezeu. De altfel, este o combinatie de Viata si.. Iubire. Atunci cand cineva este bucuros si radiant exprima viata lui Dumnezeu prin el, la un nivel inalt.

Foto: Pixabay - Univers; Neuroni

2. Al doilea aspect important al lui Dumnezeu este Adevarul

Al doilea aspect al lui Dumnezeu este Adevarul. Este Adevarul insusi care nu se schimba. Exista multe lucruri care sunt relativ adevarate, dar Dumnezeu este Adevarul Absolut, in toate timpurile si in toate circumstantele. Adevarul este marele vindecator. Iisus a spus –“Cunoaste adevarul si acesta te va elibera.” (Ioan 8/32)

Trebuie sa realizezi ca Dumnezeu este Adevarul, atunci cand vrei informatii asupra oricarui subiect sau te confrunti cu tradare sau dezamagire. Daca ai motive sa crezi ca cineva incearca sa te tradeze, gandeste-te la Dumnezeu ca Adevar si la interesul sau personal, care se manifesta ca Dumnezeu, prin acea persoana.

Realizand ca Dumnezeu este Adevarul, te va salva de ore petrecute in frica sau indoiala. Vei atrage cartea potrivita sau vei ajunge in locul potrivit, sau alaturi de persoana potrivita, fara sa pierzi timp. Sau, informatiile necesare vor ajunge la tine pe toate cararile posibile.

3. Al treilea aspect important al lui Dumnezeu este iubirea

Dumnezeu este iubire. Dumnezeu nu este iubitor, ci Iubirea insasi. Si este probabil adevarat ca dintre cele toate cele 7 aspecte, acesta este cel mai important pentru noi, in practica.

Nu exista nicio conditie in care destula iubire, nu ar vindeca. Acolo unde exista bune intentii, nu exista nici imposibilitatea de a manifesta destula iubire, in scopul vindecarii. Cea mai buna modalitate prin care te poti elibera de frica, este sa realizezi iubirea divina. Daca il iubesti pe Dumnezeu, afirmand-o si fiind sincer in aceasta privinta, mai mult decat sa iti iubesti problema, boala sau lipsa, sau frica, VEI FI VINDECAT.

Daca poti sa simti un sens al divinitatii si al iubirii in fiecare persoana, nimeni nu iti poate face rau. Exista un singur remediu pentru frica, prin a incerca sa simti ceva din iubirea divina, analizand-o, observand-o, adjudecand-o si exprimad-o in practica. Iti recomandam si: Kent Hoffman, cele 12 cuvinte: FIECARE PERSOANA PE CARE O VEI INTALNI VREODATA ARE O INFINITA VALOARE

Foto:Pixabay

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri