Si daca vei avea putin timp liber, sper sa putem vorbi, chiar si pentru cateva minute. Sunt tot timpul singur si nu am pe nimeni cu care sa vorbesc. Stiu ca esti ocupat cu munca, insa tanjesc dupa prezenta ta, sa vorbesc si sa fiu cu tine... Cititi aceste cuvinte emotionante care au miscat o lume intreaga!

Cititi aceste cuvinte emotionante care au facut inconjurul internetului si au miscat o lume intreaga. Sunt cuvintele unor parinti care realizeaza ca intr-o zi vor imbatrani… Scrisoarea nu numai ca ne aminteste de fragilitatea conditiei umane, dar este si un reminder pentru a fi mai toleranti, mai intelegatori si mai rabdatori cu cei care sunt in ultima etapa a vietii lor.

Copilul meu,

Cand voi imbatrani, sper sa intelegi ca sunt in toamna vietii… si sa ai rabdare cu mine. In cazul in care sparg o farfurie sau vars supa pe masa fiindca imi pierd vederea, te rog, nu ma ocari. Oamenii batrani pot fi raniti cu usurinta si mila de sine ma darama. Cand auzul meu se va inrautati si nu voi mai putea intelege sau auzi ce spui, nu ma numi “surd”. Te rog. Repeta pur si simplu ce ai spus sau scrie pe hartie. Imi pare rau, copilul meu, ca imbatranesc…

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai încurajatoare citate despre succes

Cand abia voi mai putea sa stau in picioare din cauza genunchilor foarte fragili, te rog sa ai rabdarea sa ma ajuti sa ma ridic. Asa cum am facut eu cand tu erai mic si invatai sa mergi. Te rog, fii ingaduitor cu mine daca ma tot voi repeta precum o moara stricata. Pur si simplu asculta-ma si nu rade de mine. Iti amintesti cand erai mic si voiai un balon? Ai spus iar si iar ca vrei un balon pana cand ai primit ceea ce voiai. Eram atat de rabdator cu cererile tale copilaresti atunci...

Imi pare rau daca nu o sa mai miros bine. Presupun ca toti oamenii batrani miros la fel. Nu ma obliga sa fac baie, te rog. Corpul meu este slabit si oamenii batrani se imbolnavesc usor cand le este frig si simt o schimbare brusca de temperatura. Sa nu-ti fie scarba de mine sau sa ma dispretuiesti. Iti amintesti cand erai mic? Obisnuiam sa te alerg prin casa fiindca nu voiai sa faci baie. Uneori te cautam chiar si sub pat. Sper sa fii rabdator cu mine daca o sa fiu vreodata irascibil. Face probabil parte din ceea ce inseamna a fi batran. Poate cand vei imbatrani si tu, vei intelege.

Si, daca vei avea putin timp liber, sper sa putem vorbi, chiar si pentru cateva minute. Sunt tot timpul singur si nu am pe nimeni cu care sa vorbesc. Stiu ca esti ocupat cu munca, insa tanjesc dupa prezenta ta, sa vorbesc si sa fiu cu tine. Chiar daca nu esti interesat de povestirile mele, poti sa te prefaci ca iti plac. Iti amintesti cand erai mic? Obisnuiam sa ma uit in ochii tai si sa iti ascult cu rabdare povestile tale despre ursuletii de jucarie si micile tale aventuri.

Si cand va sosi timpul si nu ma voi mai putea ridica din pat, sper sa nu fii prea obosit si fara chef si sa ai putin grija si de mine. Imi pare rau daca din greseala voi uda patul sau voi face dezordine. Te rog sa fii ingaduitor cu mine in ultimele momente ale vietii mele. Oricum nu o sa mai raman aici pentru mult timp. Cand timpul mortii mele va veni, te rog tine-ma de mana si da-mi puterea de a infrunta moartea inevitabila. Si nu te ingrijora… Cand in cele din urma ma voi intalni cu Cel care ne-a creat, ii voi sopti la ureche si il voi ruga sa te binecuvanteze. Fiindca i-ai iubit pe mama si pe tata.

Foto homepage: Mister G.C. /Flickr.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri