30 Mai 2016 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Iata care sunt lucrurile din dormitorul tau care iti afecteaza odihna:

Multe persoane se plang de probleme cu somnul – fie adorm greu, se trezesc adesea in timpul noptii, fie atunci cand vine dimineata nu reusesc sa se ridice din pat. Un somn agitat isi poate pune amprenta asupra sanatii inimii si a rinichilor, dar si asupra puterii noastre de concentrare si a dispozitiei generale, atrag atentia specialistii din cadrul Departamentului de Sanatate Publica al SUA.

Iata care sunt lucrurile din dormitorul tau care iti afecteaza odihna:

1. Patul, cel mai important obiect din dormitor

Un pat de buna calitate este esential pentru un somn odihnitor. Este cel mai important obiect din dormitor si cel care dicteaza felul in care ne decurg noua noptile. O greseala pe care multi dintre noi o facem este sa alegem patul in functie de pret sau design, in loc sa ii acordam importanta cuvenita. Uneori ne obisnum cu un pat vechi, care scartaie si ne deranjeaza somnul la fiecare miscare pe care o facem si uitam ce inseamna un somn cu adevarat bun.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Un pat de buna calitate va rezista cu brio si ne va oferi nopti linistite ani la rand. Pe acest site vei gasi o multime de modele deosebite si vei avea libertate totala in ceea ce priveste alegerea materialelor de tapiterie. In plus, aruncand un ochi printre aceste paturi iti vei da seama ca nu ai nevoie de un buget prea mare pentru a scapa de vechiul pat si de insomniile pe care ti le provoaca.



2. Salteaua si pernele vechi ne afecteaza somnul si coloana

Salteaua se numara si ea printre cele mai importante lucruri din dormitor. Ne petrecem circa 26 de ani din viata dormind, noteaza jurnalistii britanici de la The Mirror. Este mai mult de un sfert din viata noastra, insa uneori nu tratam somnul cu atentia pe care o merita.

De altfel, o saltea de buna calitate nu ne va ajuta doar sa avem parte de nopti linistite, ci va tine departe si durerile de spate. Cu totii am avut dimineti in care ne-am trezit cu dureri de spate, iar principalii vinovati pentru ele sunt salteaua si pernele uzate. Daca salteaua ta are mai mult de 10 ani, este imperativ sa o schimbi.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

3. Lenjeria din materiale sintetice ne strica odihna si ne poate provoca iritatii

Noi, femeile, avem o atractie innascuta pentru frumos, asa ca atunci cand vedem o lenjerie de pat cu un model deosebit, nici nu mai dam atentie materialului. Materialele sintetice ne afecteaza enorm somnul si ne fac sa ne trezim transpirati si supraincalziti. In acelasi timp, fibrele sintetice pot provoca iritatii inestetice pe suprafata pielii. Alege mereu fibre naturale, bumbacul fiind unul dintre materialele cele mai potrivite pentru un somn odihnitor.



4. Draperiile prea grose si lipsa luminii ne fac sa ne trezim mai greu

Daca problema ta cea mai mare este trezitul de dimineata, s-ar putea ca dreperiile sa fie vinovate. Cele foarte groase impiedica lumina sa patrunda in camera, iar corpul este pacalit ca este in continuare noapte. Hormonul somnului, melatonina, este secretat atunci cand in camera este intuneric, iar draperiile groase pacalesc organismul sa stimuleze producerea lui chiar si cand e vremea sa ne trezim. Alege draperii care sa nu blocheze in totalitate lumina soarelui, astfel incat diminetile sa nu mai fie atat de grele.

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

5. Televizorul inainte de culcare, marele inamic al odihnei

In dormitoarele noastre gasim adesea si un televizor, fiind utilizat tocmai pentru a stimula somnul. Foarte multe persoane marturisesc ca nu pot adormi fara sa priveasca la televizor, insa acest obicei ne poate afecta foarte mult noptile.

Un film de actiune, o emisiune de stiri sau un documentar ne fac mintea sa lucreze in continuare si in loc sa ne linisteasca si sa ne pregateasca pentru somn, ele nu fac decat sa ne agite, chiar daca noi nu realizam acest lucru. In plus, lumina emanata de ecran ne va face sa adormim mult mai greu. Incearca, asadar, sa scapi de acest obicei si sa il inlocuiesti cu cititul unui roman.

Un alt factor de care ar trebui sa tinem cont cand vine vorba despre dormitor este temperatura. Foarte multe persoane considera, in mod eronat, ca in camera in care dormim ar trebui sa fie mai cald decat in restul casei. In realitate, insa, temperatura potrivita pentru somn este cea cuprinsa intre 16 si 19 grade Celsius, arata un studiu apartinand unui grup de cercetatori francezi si publicat in revista de specialitate Presse Médicale.

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Tu ai probleme cu somnul? Care crezi ca este motivul pentru care nu ai parte de un somn odihnitor?

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri