25 Mai 2016 publicat în Lifestyle 30 share-uri

Tenzin Gyatso, al 14-lea Dalai Lama, liderul spiritual al Tibetului continua sa ne inspire zi de zi. Acestea sunt cele 10 legi ale vietii, care ne-ar ajuta sa devenim oameni mai buni, spune Dalai Lama:

1. Nimic nu este permanent.

Daca intelegem din adancul sufletului acest adevar care descrie tot ceea ce ne inconjoara, reusim sa ne eliberam din stransoarea atasamentelor si sa intelegem ca totul este intr-o continua miscare. Astfel putem devei mai liberi. Traind fara asteptari si atasamente, ne deschidem - intram in ritm cu mersul firesc al vietii care din suferinta se transforma in incantare.

2. Zambeste daca vrei un zambet de la altcineva.

Oamenii de stiinta vorbesc astazi despre "neuronii oglinda". La zambet, oamenii reactioneaza tot cu zambet. Cand zambim cuiva, ii oferim o bucatica din starea noastra de bine si din energia noastra pozitiva. Zambind ne facem noua zilele mai frumoase, dar si celorlalti.

3. Iubirea si compasiunea sunt pilonii Pacii in lume.

Atunci cand oamenii se inchid in fata suferintei care este in ceilalti, atunci ei nu mai sunt capabili sa il trateze pe "aproape" cu iubire si compasiune. Daca cu totii am fi mai intelegatori unii fata de ceilalti, atunci am reusi sa aducem mai multa Pace si stabilitate in lume.

4. Judeca-ti succesul in functie de lucrurile la care a trebuit sa renunti, ca sa il obtii.

Mai este un adevarat succes acel lucru care ne-a facut sa ne indepartam de cei dragi, care ne-a facut sa ne pierdem sanatatea sau ne-a facut sa ne indepartam de lucrurile care ne plac cu adevarat?

5. Odata pe an, mergi intr-un loc unde nu ai mai fost niciodata.

De cate ori avem experiente noi, ne deschidem perspectivele si ne energizam. Calatoriile ne ajuta sa ne recapatam forta, creativitatea si ne inspira.

Image by Free-Photos from Pixabay

Citeste mai departe "Dalai Lama: 10 LEGI ALE VIETII care te vor face un om mai bun">>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri