12 Mai 2016 publicat în Lifestyle 15 share-uri

Corpul emotional (sau corpul care simte, sau corpul durere) este o parte integranta a existentei noastre. A invata sa interactionam pozitiv cu aceasta parte din noi insine este esential pentru aceia dintre noi care dorim sa ne schimbam vietile in "mai bine". :)

„acesti munti pe care
ii duci in tine,
trebuia doar
sa ii urci.” – poem de Nejwa Zabian

O lucrare de arta care apartine artistului Celeste Roberge si care trezeste multe sentimente in ochii privitorilor. Acestia reusesc in sfarsit sa identifice ceva ce traia inauntrul lor, dar caruia nimeni nu ii daduse o forma - corpul emotional (durere).

Corpul emotional denumit "corp durere" de catre Eckhart Tolle este o parte integranta a existentei noastre. A invata sa interactionam pozitiv cu aceasta parte din noi insine este esential pentru aceia dintre noi care dorim sa ne schimbam vietile.

"Corpul emotional este adevarul a ceea ce tu esti, la nivelul simtamintelor si emotiilor", spune Teal Swan, o femeie care a depasit traumele unei copilarii pline de abuz si care acum este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai influente voci in lumea spirituala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței

Aflam mai departe despre corpul emotional prin intermediul site-ului www.chopra.com (dedicat liderului spiritual Deepak Chopra):

Mintea umana, in acest stadiu al evoultiei sale are obiceiul ca neobosita, sa capteze mereu impulsuri emotionale, mai ales atunci cand lucrurile nu se manifesta asa cum noi ne dorim. Adesea ne framantam din cauza alegerilor pe care le-am facut, cuvintelor pe care le-am spus si cararilor pe care nu le-am ales. Alteori ne agatam de proiectii ale viitorului intristati de ceea ce este necorespunzator in momentul prezent.
Toate aceste ganduri si judecati inconstiente intretin durerile noastre stocate in corpul emotional.

Corpul emotional (corpul durere) este energie

„Noi suntem ca niste pestisori care inoata intr-un ocean de energie. Energia este materialul din care sunt alcatuite toate lucrurile si care umple intregul spatiu.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Noi putem simti energia manifestata sub forma emotiilor noastre, iar daca energiile emotionale negative devin captive in corpul nostru, ele pot produce efecte foarte daunatoare. Emotiile nerezolvate captive sunt alcatuite din energie, la fel ca si corpul nostru si tot ceea ce exista in Univers.", explica si Alina Roman in articolul Ce sunt emotiile nerezolvate captive.

Dupa cum scriam si in alte articole, mintea are o viata indelungata cand a inregistrat credinte pre-conditionate de mediul in care am crescut si asteptari, prin intermediul carora acum, noi filtram inconstient toate perceptiile pe care le avem in legatura cu oamenii, cu intamplarile; toate aceste perceptii compun corpul emotional… „Corpul emotional, aceasta parte din tine, contine urme ale amintirilor tale emotionale, cat si ale starii tale emotionale actuale. Este puntea dintre sinele tau fizic si sinele tau mental.” – Teal Swan

Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Tinerețe înseamnă fluiditate - iar pentru piele, tinerețe înseamnă acid hialuronic! 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

 
 

Durerea emotionala e ceva ce, de-alungul timpului, am invatat sa ascundem - este un mecanism de aparare pe care il practicam inconstient spre a supravietui lumii, dar sfarsim prin a ne face de fapt mai mult rau neascultandu-ne corpul emotional. Pentru ca nu facem acest lucru, uneori, durerea emotionala se razvrateste si ne face sa avem tot felul de reactii emotionale neasteptate si irationale atunci cand se intampla ceva ce pare similar cu evenimentul care initial ne-a ranit (de cele mai multe ori in copilarie) si pe care l-am inregistrat in suflet ca pe o rana adanca ce nu stiam ca trebuie sa o pansam. Nu, nu trebuie sa fugim de corpul nostru emotional, trebuie sa il luam in brate (simbolic) si sa il vindecam.

Durerea din noi este eliberata in momentul in care este constientizata cauza ce a provocat acea rana in corpul emotional. Mintea are si un mod misterios prin care intretine aceasta suferinta, mai scrie site-ulwww.chopra.com. Mintea creeaza o inchisoare a suferintei si ne face sa uitam ca tot noi insine detinem cheia catre libertate. 

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Împreună în arte și simțiri

Vezi: Dr. Bruce Lipton: Misterul mintii subconstiente

3 pasi spre vindecare, 3 carti care iti schimba viata!

Chiar si peste ani, mai facem greseala de a crede ca ceva ce s-a intamplat in exteriorul nostru ne-a ranit, ne-a facut sa ne simtim anxiosi sau depresivi, sau infricosati. In realitate, evenimentele exterioare sunt doar triggere (carlige) care ne fac sa retraim aceasi durere de mai demult. Ca sa aducem pacea in noi, trebuie sa ne vindecam corpul durere.

Citeste mai departe ca sa afli cateva practici ce te ajuta sa vindeci "corpul emotional">>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri