2 Mai 2016 publicat în Lifestyle 32 share-uri

Care sunt cele mai frumoase, cele mai apreciate si cel mai des intalnite nume ale momentului? Curiosi sa aflati ce se mai poarta in materie de nume atat pe meleagurile noastre, cat si in strainatate? Iata un top 20 cu numele la moda in acest an:

10 nume de fete in tendinte in acest moment:

1. Sofia – Numele Sofia are origini grecesti si inseamna “intelepciune”, “indemanare”. Este un nume popular atat in Europa, cat si in lumea musulmana. In 2012, a fost desemnat cel mai popular nume pentru fetite din Statele Unite, iar in 2013 al cincilea cel mai popular nume din Australia.

2. Lidia – Lydia este un nume de origine greaca insemnand “femeia din Lydia” (un regat antic din Asia minor – Antalia). Numele Lydia este de asemenea mentionat si in Biblie. In cartea sfanta, Lydia era considerata a fi prima persoana convertita la crestinism din Europa. Ea vindea vesminte de culoare purpuriu, o culoare perceputa drept regala in acele vremuri.

3. Anya – Anya este un nume pe care il regasim si in ebraica, si in sanscrita, iar astazi este un nume foarte indragit in Rusia. In rusa, el este un diminutiv al lui “Anna”si inseamna “cea plina de gratie”. Anya mai inseamna si “inepuizabil”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith!

4. Adira – Adira este un nume de o rezonanta speciala, exotica, inseamna “cea puternica”, “mareata”, “maiestuoasa”. De origine ebraica, Adira este un nume extrem de indragit in lumea araba.

5. Ava – Ava este un nume anglo-normand ce provine din numele “Aveline”, care la randul sau a dat nastere numelui englezesc Evelyn. De asemenea, v este un nume folosit si in persana insemnand “voce”, “”sunet”.

6. Evelin - Evelin este un frumos nume cu dubla etimologie: latina si ebraica. In ebraica inseamna “viata”, iar in latina “pasare”. Numele este folosit adesea in Franta cu semnificatia de “pasare micuta”, “aluna”.

7. Olivia – Numele Olivia este de provenienta Latina si face referire la miraculosul arbore de maslin, considerat a fi arborele vietii odinioara. Totodata, Olivia este si numele unei frumoase martire din Palermo ce a facut multe minuni in Tunisia.

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

8. Maira – Maira este un nume de origine araba si este mentionat si in Coran, insemnand “lumina”, “iute”, “care se misca repede” (precum sageata), dar si “cea demna de admiratie”. Cuvantul mai poate proveni si din “Mariya”, “cea frumoasa”, “cea iubita”.

9. Ela – Ela este un nume de origine ebraica ce are un dublu inteles: el desemneaza arborele de fistic specific Orientului Mijlociu, dar inseamna totodata si “zeita” in ebraica moderna. In Turcia, Ela este un nume ce denota culoarea galben-cafeniu specifica mierii sau alunelor turcesti, dar si ochii caprui. Numele Ela este folosit si in India ca derivat sanscrit insemnand “pamant”, “cardamom”.

10. Ema – Ema este un nume de o simplitate cuceritoare. De provenienta germanica, deriva din cuvantul “Ermen” care inseamna “intreg”, “universal”, fiind initial o prescurtare a numelor care incepeau cu “ermen”.


Foto int: SpeedKingz / Shutterstock.com

Foto homepage: EKS / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri