4 Mai 2016 publicat în Lifestyle 32 share-uri

Cand invatam sa identificam programele din copilarie si sa le inlocuim cu programe de sprijin, Ghici ce? Totul in jur se transforma in Rai – Bruce Lipton.

Acum stim. Creierul functioneaza 95% din timp guvernat de subconstient. Mintea subconstienta este o baza de date compusa din programari pe care majoritatea le-am primit in copilarie (din ultimul trimestru de sarcina si pana la 6 ani). Acestea sunt programari de tipul stimul-raspuns, pe care le stocam sub forma de obiceiuri, explica Dr. Bruce Lipton.

Nu exista gandire constienta in acest tip de programari, acestea sunt obiceiuri. E ca si cand ai apasa un buton si ai intra intr-un anume program. Din nefericire, arata Dr. Bruce Liptom, acest tip de programe mentale le formam inregistrand comportamentul celor din jur (parinti, rude si comunitate). Iar cercetarile din domeniul psihologiei arata ca 70% din timp, oamenii functioneaza in baza acestor pre-programari timpurii.

Aceasta imagine reprezinta in sens metaforic relatia dintre mintea constienta si mintea subconstienta:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!
Foto: Shuterstock; Illustration Forest

Orice program primesti, acela va fi cu tine pentru tot restul vietii tale… “Nu merit sa fiu iubit.”, “Oamenii dragi ma parasesc.”, “Nu voi fi niciodata bogat.”, “Nu sunt suficient de bun.”, “Ca sa primesc iubire trebuie sa dau ceva in schimb”, “Daca nu sunt perfect, nu merit iubire.”, ”Abuzul fizic si emotional este normal.” etc… Va suna cunoscut?

Primii sase ani sunt necesari pentru downloadarea (descarcarea) programelor, adica atunci cand inveti comportamentul celor din jur.

In acest sens iti recomandam sa citesti si despre teoria atasamentului: Teoria atasamentului prezentata la Bucuresti de Kent Hoffman, un cunoscut terapeut american

Pentru ca adesea aceste programari ale mintii sunt mai degraba in detrimentul lor, provocand o sumedenie de credinte daunatoare despre ei insisi si despre realitatea lor, majoritatea oamenilor trec prin siruri nesfarsite de suferinte si limitari. Din cauza modului cum functioneaza subconstientul, acestia nu pot vedea efectiv mai departe de saracie sau de abuzul emotional si continua sa se aseze in situatii care perpetueaza acea realitate invatata in primii ani si stocata in subconstient.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Caria dentară – ce este și cum se tratează

Un interviu cu Bruce Lipton, cu subtitrare in limba romana:

Asadar, firesc, urmeaza aceasta intrebare:
“Deci, esti in stare, intelegand acest lucru sa te uiti la modul in care traiesti viata ta actuala, la nivel practic si sa spui <>?”

Dar cum poate invata subconstientul? “Aceasta este o problema critica”, spune Dr. Bruce Lipton si mai departe ne explica un lucru fundamental: <>.

Citeste mai departe>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri