14 Aprilie 2016 publicat în Lifestyle 11 share-uri

"Ganditi-va cat timp pierdeti cu oameni care nu va inteleg, cata afectiune risipiti pentru oameni care nu simt - iar pentru acei foarte putini, care va sunt adevarati frati, nu gasiti decat cateva minute..." - Mircea Eliade

Motto:

"Ganditi-va cat timp pierdeti cu oameni care nu va inteleg, cata afectiune risipiti pentru oameni care nu simt - iar pentru acei foarte putini, care va sunt adevarati frati, nu gasiti decat cateva minute, cateva zambete, cateva vorbe goale. Tot ce e mai bun in noi il dam oamenilor care n-au ce face cu darurile noastre. Te intalnesti cu un oarecare, si lui ii sacrifici timpul tau si ii deschizi sufletul; iar prietenului nu-i dai nimic sau ii dai resturi. De ce o fi asa? Cunosc cativa oameni mari din acest veac inconjurati de lichele, de tipi oarecare, de vacuitati. Aproape ca am fost gelos pe acesti fericiti care pot avea in fiecare zi ceea ce altii, poate mai buni decat ei, nu pot avea decat un ceas in toata viata." - Mircea Eliade - "Oceanografie"

1. Stai la distanta de oamenii care oberva ca esti trista si care iti spun ca “ar trebui sa gasesti motive ca sa fii fericita”.

Un om pe care sa il tii aproape nu iti va ocoli niciodata tristetile. Va fi acolo, te va sprijini si va incerca sa te inteleaga. Iar acest lucru iti va da putere si incredere in tine ca sa te poti recalibra, ca intr-adevar sa iti gasesti motivatia de a cauta si aspectele pozitive ale vietii tale. Un om valoros nu te va invinui niciodata pentru ceea ce simti si va fi acolo pentru tine, chiar si in clipele mai grele, nu doar in cele fericite!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România

Foto: Flickr/ Mitya Ku

2. Stai la distanta de oamenii care iti spun ca nu ai niciun drept sa fii trista. “Nu te mai victimiza, exista si alti oameni care sufera in lumea asta”, iti va spune, considerand ca motivele tale sunt ceva minor.

Dar acest lucru nu denota cu adevarat maturitate, ci mai degraba incapacitatea de a empatiza si de a avea compasiune. In plus, recunoaste ca atunci cand cineva te trateaza asa, o face de pe o pozitie de superioritate. In timp ce tu esti vulnerabila, acea persoana se simte puternica si iti da sfaturi care mai rau pun "sare pe rana", iar acest lucru nu-i face cinste. Chiar daca este greu de acceptat, o astfel de atitudine iti arata fata de cine trebuie sa pastrezi distanta. Stai departe de oamenii care te minimalizeaza atunci cand treci printr-o perioada dificila! Un om valoros in viata ta, iti trateaza durerea cu respect si te ajuta sa iesi din situatia in care esti, cu o vorba buna si imbratisari, cu mai multa claritate si cu rabdare.

Test de dragoste: Ce semn arată că sunteți suflete pereche? 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

3. Stai la distanta de oamenii care considera ca felul cum arati e mult mai important decat ceea ce simti sau gandesti.

Din pacate, traim intr-o societate care pune pret pe aparente, iar aspectul fizic este primul instrument in acest joc periculos care ne indeparteaza unii de altii. Daca ti s-a intamplat si tie sa fii valorizata mai degraba pentru aspectul fizic decat pentru ceea ce simti sau gandesti, atunci este mai bine sa iti pui intrebari cu privire la aceasta situatie si sa te intrebi daca nu cumva ar fi mai bine sa te indepartezi de un astfel de om. Pentru ca persoanele pe care merita sa le tii aproape vor vedea mereu dincolo de aparente si te vor aprecia mereu ca pe o fiinta umana deplina si valoroasa fizic, emotional si intelectual.

4. Fugi de oamenii care te vor numai in momentele in care esti plina de energie, entuziasta, luptatoare si creativa.

Fugi! Sunt aceeasi oameni care te vor privi de sus in momentele in care nu ai forta sa radiezi. Sunt acei oameni gata oricand sa iti dea lectii de viata, atunci cand ai nevoie de o imbratisare. Sunt acei oameni care iti inchid usa daca nu performezi conform asteptarilor lor, care te vor alaturi numai in momentele magice si care se vor detasa fara parere de rau, daca nu mai esti capabila sa furnizezi acelasi nivel de buna-dispozitie.

SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

5. Stai departe de oamenii care iti spun ca ceea ce simti si gandesti si ceea ce vrei sa faci, nu este la fel de important ca ceea ce cred ei ca ar trebui sa faci tu.

Din pacate, cadem adesea in aceasta plasa. Ne indepartam de ceea ce suntem si ne dorim noi cu adevarat, din dorinta de a le face pe plac unor oameni pe care ni-i dorim aproape. Ce se intampla de fapt? Ne facem rau inconstient, invalidandu-ne, considerand ca nu suntem "destul". Iar in ochii acestor oameni nu vom fi niciodata "destul", pentru ca sunt incapabili sa vada ca suntem valoroase exact asa cum suntem. Deci problema nu este la tine, este la ei, asa ca mai bine stai departe!

6. Stai departe de oamenii pentru care timpul petrecut cu tine nu este la fel de valoros.

Acest citat din inceputul articolului, de Mircea Eliade, ilustreaza atat de bine de ce ar trebui sa ne inconjuram de oamenii pentru care suntem valorosi si nu de aceea care nu stiu sa aprecieze timpul pe care noi il oferim. Si da, la sfarsitul vietii vom cuantifica clipele valoroase petrecute alaturi de cei care ne iubesc si ne apreciaza. Cu adevarat.

Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri