Daca nu stii inca unde sa mergi sau bugetul tau este unul limitat, noi iti propunem cateva destinatii accesibile pe care le poti bifa in perioda urmatoare.

Primavara este anotimpul in care intreaga natura reinvie si in care dorul de duca ne da tarcoale. Zilele insorite ne fac sa ne gandim la o escapada de cateva zile in care sa ne relaxam si sa vizitam locuri deosebite. Daca aveai nevoie de un motiv pentru a calatori, un studiu citat de The Atlantic evidentiaza faptul ca vacantele te fac mai creativ, iar nivelul tensiunii arteriale, a pulsului si a hormonului stresului, epinefrina, scad dupa doar o zi de vacanta.

Pentru ca se apropie Pastele si vei avea cateva zile libere, poti sa planuiesti o vacanta de mai multe zile in acea perioda, iar daca vrei un city-break, mizeaza pe transportul cu avionul. Un bilet pana la Milano, spre exemplu, poate sa coste si sub 50 de euro, iar pe acest site gasesti si alte destinatii ieftine, numai bune de vizitat primavara asta. Daca nu stii inca unde sa mergi sau bugetul tau este unul limitat, noi iti propunem cateva destinatii accesibile pe care le poti bifa in perioda urmatoare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Kaufland anunță programul magazinelor de Paște Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România

1. Amsterdam, Olanda

Capitala Olandei are renumele unui oras perfect pentru tineri, cu o viata de noapte efervescenta, insa in realitate el este potrivit si pentru un cuplu sau o familie care vrea sa vada un oras care are extrem de multe de oferit vizitatorilor sai. Palatul Koninklijk, ridicat in secolul XVII, Muzeul National Maritim, piata de flori plutitoare si canalele care strabat orasul te vor impresiona, cu siguranta, si vei dori sa revii cat de curand in acest oras.

Iti recomandam sa-l vizitezi primavara, doarece este o perioada in care numarul turistilor este mai mic si te poti bucura cu adevarat de el, fara aglomeratie. O escapada in Amsterdam este exact ce ai nevoie pentru a reinvia dupa o iarna lunga si friguroasa.

2. Lisabona, Portugalia

Lisabona este orasul perfect de vizitat primavara, vremea este numai buna de plimbari, iar turistii nu sunt in numar foarte mare. Pentru ca primavara nu este varful sezonului, si preturile sunt destul de mici. De altfel, acest oras ocupa locul 6 intr-un top al celor mai ieftine destinatii din Europa.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Daca ar fi sa enumeram atractiile de aici, am avea nevoie de cateva zeci de minute, deoarece este foarte ofertant din acest punct de vedere. Cartierele Belem si Alfama, dar si Bairro Alto, unde poti ajunge cu funicularul, parcul Natiunilor si restaurantele in care poti asculta fado sunt doar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa vizitezi acest oras primavara asta.

3. Atena, Grecia

Foarte multi isi petrec vacantele de vara intr-o insula greceasca, insa si capitala este o destinatie fermecatoare si deloc scumpa. In plus, valurile de turisti care viziteaza Atena sunt mult mai putin numeroase primavara, iar preturile de cazare sunt mai mici.

Un bilet de avion pana in Atena este accesibil, iar cand vine vorba despre obiective turistice, acest oras are o multime de atractii. Vestigiile antice, muzeele, galeriile, precum si numeroasele cafenele cu mancare traditionala greceasca iti vor garanta o calatorie plina de experiente frumoase.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

4. Roma, Italia

Capitala Italiei nu mai are nevoie de nicio prezentare, este un oras pe care trebuie sa-l vizitezi macar o data in viata. Potrivit celor de la Budget Travel, este si unul dintre orasele europene cele mai potrivite de vizitat de catre o familie cu copii, asa ca daca vrei sa faci o escapada cu partenerul si cei mici, poti sa alegi cu incredere Roma.

Arunca un banut si pune-ti o dorinta la Fantana Trevi, viziteaza Collosseumul si nu uita sa treci si prin Vatican. Acestea sunt doar trei dintre obiectivele pe care nu ai voie sa le ratezi in Roma, insa orasul are mult mai multe de oferit. Nu uita sa incerci faimoasa pizza italieneasca, dar si inghetata, o alta delicatesa pentru care italienii sunt renumiti.

5. Berna, Elvetia

Elvetia este o destinatie pe care trebuie sa o bifezi cel putin o data in viata, iar Berna este unul dintre cele mai frumoase orase elvetiene. Vei avea ocazia sa admiri nenumaratele fantani cu statui, ce dateaza din secolul al XVI-lea si sa te pierzi pe bulevardul Marktgasse, o strada construita in secolul al XIII-lea si care face parte din patrimoniul cultural mondial. Catedrala Sf. Vincent si Palatul Federal sunt alte obiective interesante.

5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor

In luna aprilie vremea este perfecta pentru plimbari si poti descoperi farmecul locului. Berna nu este un oras in care sa intalnesti foarte multi turisti, iar acest lucru inseamna si preturi mai accesibile fata de destinatiile foarte populare.

Daca pana la concediul de vara mai avem de asteptat cateva luni, asta nu inseamna ca nu ne putem bucura de excursii scurte, dar intense. Alege una dintre destinatiile propuse de noi si te vei intoarce acasa cu o multime de fotografii si povesti din calatorie.

Tu ce oras ai vrea sa vizitezi primavara asta? Care este destinatia ta de vis?

Sursa foto: DollarPhotoClub, pexel.com, creativecommons.org


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri