Postul Pastelui, sau Postul Mare, are loc inaintea Invierii Domnului si este cel mai lung si aspu dintre toate cele patru posturi ale Bisericii Ortodoxe. Acesta dureaza patruzeci de zile si aduce aminte de postul celor 40 de zile tinute de Iisus Hristos inainte de inceperea activitatii Sale mesianice.

Insa postul este si ocazia perfecta sa te bucuri, cel putin pentru o perioada, de un stil de viata sanatos. Te enervezi mai putin, nu ai voie sa te certi cu nimeni, lasi toata energia pozitiva si lumina sa te invaluie, faci doar fapte bune, iar organismul tau este hranit cu mancaruri sanatoase si delicioase. Mai jos gasesti o lista cu carti de bucate care te vor ajuta sa treci mai usor peste aceasta lunga perioada.

300 retete delicioase de post: Mihaela Enache

In timpul postului, gospodinele intampina mai multe dificultati in prepararea mancarurilor din cauza ingredientelor reduse la jumatate pe care au voie sa le consume. Mihaela Enache pune la dispozitie 300 de retete delicioase de post, care te provoaca sa incerci retete noi si delicioase pentru intreaga familie.

Retete vegetariene din toata lumea: Giuliana Lomazzi

Sa fii vegetarian in zilele noastre se poate spune ca este la moda, dar reprezinta si o modalitate mai usoara pentru cei care vor sa tina un post intreg. Giuliana Lomazzi a strans in cartea ei - Retete vegetariene din toata lumea - idei delicioase din Chile, Mexic, Indonezia, Thailanda, gusturi rafinate si condimentele din bucatariile Africii si Asiei, dar si marile retete clasice ale gastronomiei italiene sau franceze.

205 retete de post: Mihai Basoiu

Mihai Basoiu, maestru in arta gastronomiei, a strans in cartea sa, 205 retete de post, gustari, salate, supe, ciorbe, mancaruri si dulciuri, fiecare reteta avand micul ei secret, pastrat prin traditie si constand in adaugarea ingredientului potrivit sau, dimpotriva, evitarea adaugarii unor mirodenii folosite cu prea multa dezinvoltura in bucatarie. Cartea contine si un capitol dedicat preparatelor din peste, pentru zilele cu dezlegare din post, iar autorul a inclus si cateva retete inedite, ramase de la bucatari celebri ai Romei antice

Colectia de retete a vedetelor. Retete vegetariene integrale de la bucatarii vostri favoriti

Studiul China – Colectia de retete a vedetelor include feluri de mancare de la Lindsay S. Nixon, Del Sroufe, autorul bestsellerului "Furculite in loc de cutite – Carte de bucate"; Laura Theodore, gazda emisiunii Jazzy Vegetarian de la PBS, si de la cercetatorul de top in nutritie, dr. John McDougall.

Potrivita pentru orice eveniment sau pofta, printre retetele de post, gasim si alte feluri delicioase precum burgerii din naut, inghetata de ciocolata cu menta, salata de quinoa Fiesta si fettuccine cu ciuperci.

Ghid terapeutic naturist. Retete de post: Speranta Anton

Postul este atat o terapie pentru minte si suflet, cat si pentru organism, astfel ca acest ghid terapeutic naturist ofera oamenilor posibilitatea unei vindecari ce elimina riscurile efectelor secundare ale medicamentelor. Principiile active din plante, legume, cereale, fructe contribuie la dezintoxicarea corpului, purificarea singelui si intarirea sistemului imunitar, revitalizind intregul organism. In structura cartii sunt cuprinse peste 500 de retete culinare ce pun in valoare calitatile alimentelor naturale.

Mancaruri si dulciuri de post: Garoafa Coman

Pentru cei care nu au aflat inca, cartea Mancaruri si dulciuri de post a lui Garoafa Coman a fost prima carte de retete de post care a circulat in Romania si care a depasit vanzarile de peste 150.000 de exemplare. Aceasta cuprinde detalii cu privire la perioadele de post ale Bisericii crestine, semnificatia lor. retete delicioase, precum si sfaturi practice, alcatuite de Presbitera Garoafa Coman.

Anul acesta, in Biserica Ortodoxa, Postul Pastelui a inceput pe 14 martie si se va termina pe 1 mai, in ziua Invierii lui Iisus Hristos.

Sursa Foto Front Page: unsplash.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri