17 Martie 2016 publicat în Lifestyle 18 share-uri

Aceasta este povestea despre un pictor renumit si relatia speciala pe care o avea cu fiul sau care, asemeni lui, demonstra un talent deosebit in artele vizuale. Dar totusi, copilului ii lipsea ceva important. Ceva ce ne lipseste multora dintre noi. Ceva ce nu poate fi cumparat, nu poate fi tranzactionat si nici imprumutat. Se afla in interiorul nostru si avem uneori nevoie de cineva care sa deschida aceasta cutiuta ascunsa. Iata ce a facut acest tata, ca sa deschida cutiuta din sufletul copilului sau...

Pictorului ii placea sa isi vada baiatul pictand si il urmarea adesea, pe furis, cum in camera lui minunata se pierdea in lumea desenului si a imaginatiei. Era adesea impresionat de ceea ce crea copilul, dar intr-o zi s-a gandit sa ii dea o lectie despre increderea de sine. Voia sa isi vada copilul cum se lasa purtat de forta talentului sau, spre atingerea potentialului sau uimitor.

Intr-o zi, acest pictor vestit care avea expozitii nenumarate, la cele mai mari muzee si galerii din lume, la MOMA, la British Gallery, sau Bienala de Arta de la Berlin… i-a cerut copilului sau sa picteze ceva, la alegere.

„Dar tati, ce sa pictez?”, a raspuns copilul. „Ceva, orice vrei tu.”

Sigur, forma aceasta de „libertate” l-a facut pe copil sa se simta dezorientat, mai ales pentru ca si-ar fi dorit sa il impresioneze pe tatal sau pe care il admira enorm si care de altfel, era modelul lui. „Oare ce sa desenez?”, si-a spus copilul… Si-a amintit de Ruxi, colega lui de banca. "Stiu", si-a zis copilul: „Ii fac un portret lui Ruxi!”. Copilul s-a apucat de lucru si a pictat-o pe prietena lui cea mai buna, in acuarele. Cum a terminat, s-a dus repede la tatal sau si i-a aratat lucrarea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii

„Nu e bine”, i-a spus parintele. „Mai incearca”. Apoi a plecat, lasandu-l pe copil descumpanit. Oare ce facuse gresit? Era mai bine daca folosea alta tehnica?  Lui i se parea totusi,  un portret chiar reusit.

A inceput din nou sa se gandeasca ce ar putea sa picteze, ca sa il impresioneze pe tatal lui. A ales sa deseneze nucul din curtea bunicului sau, pe care il iubea mult si de care ii era atat de dor.

Foto: By vvoe /Shutterstock

La sfarsit, parea multumit de munca sa si a mers din nou sa ii arate tatalui. „Nici de data aceasta nu e bine…”, i-a spus pictorul.

„Dar te rog, invata-ma!”, a spus copilul cu lacrimi in ochi.

„Uite, mai incearca o data si apoi iti spun unde ai <>, dar sunt sigur ca vei face bine.”

Copilul, dezamagit, aproape vrand sa renunte, a hotarit sa mai faca o incercare si a mers in camera lui, ca sa caute surse de inspiratie. In final, abandonat in sentimentul si tristetea ca si-a dezamagit tatal, a pictat pur si simplu ce a simtit in acel moment.

Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Apoi, a mers din nou sa ii arate desenul tatalui sau. Inca de dinainte ca acesta sa apuce sa spuna ceva, copilul i-a spus: „Stii, chiar nu imi pasa ce parere ai tu. Mie imi place pictura mea, cred ca este foarte reusit.a. Cred ca este buna, chiar daca tu nu crezi asta.”

In acel moment, pictorul a zambit si si-a imbratisat fiul! „Sunt mandru de tine, baiatul meu. Exact acest lucru am vrut sa il intelegi, ca tu nu trebuie sa pictezi ca sa ii impresionezi pe cei din jur. Picteaza pentru tine, picteaza cu daruire, dar nu neaparat ca sa iti demonstrezi talentul pe care il ai. Eu vreau in primul rand ca tu sa fii multumit de ceea ce faci. Ai nevoie de incredere in tine ca sa poti zbura. Toate desenele tale au fost extraordinare, dar cel mai important este ca tu sa vezi acest lucru si nu eu, si nimeni altcineva. Opinia mea nu conteaza. Tu trebuie sa fii PRIMUL care crede in tine. Daca tu crezi ca picturile tale sunt bune, atunci aceasta este tot ce conteaza.”

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Morala:

Nu face lucruri ca sa ii impresionezi pe cei din jur, parerile lor sunt variate si, daca nu ai incredere in tine, aceste opinii te pot demonta si abate din drumul tau. Cand nu iti pasa de ceea ce ar putea spune oricine despre tine sau realizarile tale, reusesti sa te eliberezi de o presiune imensa care nu iti este oricum de folos.

Invata aceasta lectie: Ai incredere in tine!
 

Foto fr si main: By Aleksandar Mijatovic /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri