Societatea din ziua de azi pune o mare presiune pe "a avea" in detrimentul starii de "a fi”. Trebuie sa avem un job bun, care sa ne aduca bani, influenta si cunostinte valoroase. Trebuie sa posedam atat inteligenta, cat si felurite abilitati, utile supravietuirii si prosperarii. In acest caz, toate posesiunile si toata valoarea se afla undeva in exteriorul nostru, lucru care, paradoxal, ne face sa simtim un mare gol in interior.

“Pustiirea” sufletului este de fapt strigatul sau de ajutor: sufletul, mintea si corpul au nevoie, in egala masura, de atentia, dragostea si timpul nostru. Yoga, meditatia sau un regim alimentar sanatos pot ajuta, intr-o mare masura. Insa daca vrei sa incepi cu lucruri mai simple, tine cont de urmatoarele trucuri care te ajuta sa iti cresti din interior increderea in propriile forte si stima de sine:

5 trucuri holistice care iti cresc stima de sine

1. Fixeaza limite si ai grija sa le respecti intotdeauna

Verbalizeaza-ti in mod corespunzator dorintele. Invata sa spui “da” si “nu” atunci cand este cazul (fie ca este vorba despre situatii/oameni/proiecte/mancare/alcool etc.) si nu iti mai irosi energia pe ceva de la care nu ai ce spera in schimb.

Atunci cand trasezi decisiv anumite limite si elimini “junk-ul” energetic care te secatuieste de puteri, vei ajunge sa te bucuri de mai mult timp pentru tine si bunastarea ta spirituala. Acest fapt iti creste stima de sine si vei ajunge sa ii contaminezi si pe cei din jur cu optimismul si pofta de viata de care dai dovada. Pentru a incepe, ofera-ti cateva minute in care, cu ochii inchisi, plasezi ambele maini la nivelul inimii si rostesti “DA” din tot sufletul – in acest mod iti oferi tie insuti/insati permisiunea de a incepe sa trasezi anumite limite stilului tau de viata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Împreună în arte și simțiri

2. Ulei de rozmarin la nivelul calotei craniene

Uleiul esential de rozmarin poarta vibratiile energetice ale protectiei si iubirii. In Universul nostru nu exista o forta de protectie energetica mai mare decat iubirea, pentru ca iubirea reprezinta esenta pura a vietii. Acest ritual simplu te incarca de incredere, speranta si curaj si, in plus, vei avea un par stralucitor si intens parfumat.

Foto: Pixabay

3. Purifica-ti aura

Foloseste in acest scop o bagheta de selenit (caracterizata de o vibratie foarte pura) si salvie alba. Sentimentele si energiile stagnante, de tipul oboselii, stresului sau anxietatii isi pot lasa amprenta negativa asupra campului energetic care inconjoara organismul.

La sfarsitul fiecarei zile pune in practica un ritual stravechi de curatare a aurei, care te va ajuta sa te reechilibrezi la nivel energetic, inlaturand sau corectand blocajele: misca o bagheta de selenit de jur-imprejurul corpului, inclusiv sub calcaie sau in partea posterioara a corpului, dupa care aprinde un buchetel de salvie alba si lasa-l sa fumege usor. In cateva minute vei observa o schimbare vizibila a starii tale de spirit.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate A contat cine a zbierat mai tare Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

4. Noteaza intr-un carnetel ceea ce visezi.

Se spune ca deseori primim indrumare spirituala pe calea viselor. Acest lucru ar fi foarte usor de trecut cu vederea, daca nu am face efortul de a nota visele imediat dupa trezire. Astfel, semnele sau simbolurile sunt disponibile pentru a fi descifrate si interpretate.

Pastreaza la indemana pe noptiera un carnetel, in care sa iti notezi macar cateva simboluri, daca nu ai suficient timp la dispozitie sau iti este greu sa iti amintesti visele in detaliu. Atunci cand cauti intelesuri sau rezolvari ale unor impasuri, acestea par a aparea in mod miraculos atunci cand le privesti cu alti ochi. Cheia increderii in sine sta in tratarea cu seriozitate a propriilor instincte.

5. Pune-te in prim plan.

Daca ideea ta despre un om implinit consta in a satisface ambitiile altora in ceea ce te priveste, in loc sa traiesti asa cum iti doresti tu insuti/insati, atunci nu vei reusi niciodata sa iti valorifici la potential maxim darurile cu care te-a inzestrat natura.

Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Cei cu adevarat curajosi inteleg ca doar daca sunt sinceri cu ei insisi reusesc sa traiasca in mod autentic si sa se bucure de viata. Ca sa reusesti sa te pui pe tine insuti/insati in prim plan, urmeaza urmatorul ritual: priveste-te in oglinda si rosteste de trei ori, cu hotarare: “merit!”. Un simplu cuvant, rostit cu voce tare, are efecte de-a dreptul miraculoase asupra increderii si stimei de sine.

Foto homepage: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri