Gaurile negre nu sunt atat de negre pe cat s-a pretins. Nu sunt inchisori eterne asa cum le credeam odata...

Stephen Hawking este o personalitate stralucita a fizicii contemporane si numele sau nu mai are nevoie de nicio prezentare. Celebrul om de stiinta este indeosebi cunoscut pentru teoriile sale asupra originii universului si ale cosmologiei, principalele domenii de cercetare ale omului de stiinta fiind gravitatia cuantica si gaurile negre. Desi a fost diagnosticat cu scleroza laterala amiotrofica si i s-au mai dat doar 2 ani de trait, Stephen Hawking si-a continuat activitatea stiintifica si este o sursa de inspiratie nu doar pentru cei cu boli neurodegenerative, ci pentru lumea intreaga.

Foto: Stephen Hawking, Shutterstock. Credite foto: Danor Aharon / Shutterstock.com

In cadrul prelegerii sale Reith tinuta recenta la Institutul Royal din Londra, fizicianul a transmis un minunat mesaj tuturor celor care sufera de depresie comparand depresia cu gaurile negre. Indiferent de cat de negre si fara iesire ar parea, nu este imposibil sa scapi din ele… explica fizicianul. Analogia dintre gaurile negre ale universului si gaurile negre psiho-emotionale in care te pot arunca depresia este una cat de poate de inspirata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Minunatul HOROSCOP ZEN al primăverii: Pentru fiecare zodie în parte Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști!

„Mesajul acestei conferinte este ca gaurile negre nu sunt atat de negre pe cat s-a pretins. Nu sunt inchisori eterne asa cum le credeam odata… lucrurile pot iesi dintr-o gaura neagra in exterior, posibil si in alt univers. Asa ca daca simti ca esti intr-o gaura neagra, nu renunta – exista o cale de iesire.” (Stephen Hawking)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri