Indiferent daca pui pe picioare propria afacere sau te straduiesti sa optimizezi cheltuielile familiei, expertii financiari ofera o serie de sfaturi speciale pentru femei.

Acestia ne sugereaza cateva surse alternative de castig si ne invata o serie de principii de marketing care se vor dovedi a fi salvatoare pentru portofelele noastre, conform usnews.com.

1. Administreaza-ti singura banii

Un planner financiar si autor al cartii „Prince Not So Charming”, Kathleen Grace considera ca femeile fac deseori greseala de a lasa controlul propriilor bani in mainile partenerului de viata. Ulterior, in cazul in care raman singure, nu reusesc sa-si administreze finantele in mod eficient, din cauza lipsei de experienta in acest domeniu de viata.

2. Axeaza-te pe cat mai multe castiguri financiare

Autoarea cartii „Overcoming Underearning”, Barbara Stanny, a declarat ca femeile (inclusiv ea insasi) castiga deseori mai putini bani decat ar avea posibilitatea. Ea le sfatuieste pe femei sa-si schimbe modul de gandire, astfel incat sa spuna „da!” la mult mai multe oportunitati de a castiga bani in plus.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

3. Depune banii intr-un cont de economii

Atunci cand avem sume care ne prisosesc, ar trebui sa ne gandim sa le depunem intr-un cont de economii. Sfatul este valabil si pentru persoanele carora banii nu le prisosesc, dar care ar putea economisi daca ar fi mai precaute in privinta cheltuielilor. Daca in fiecare luna am economisi 10% din salariu si am depune banii la banca, acestia s-ar inmulti constant. In plus, utilizatorii de internet pot consulta lista dobanzilor pentru a afla cati bani vor putea retrage la scadenta, in functie de suma pe care doresc sa o economiseasca.

4. Gandeste-te la perioada pensionarii

Co-autorul cartii „On My Own Two Feet”, Manisha Thakor, le recomanda femeilor sa economiseasca intotdeauna cel putin 10% din venituri pentru perioada pensionarii. Spre exemplu, 50 de euro pe luna se pot transforma in 24.000 de euro in decurs de 40 de ani, bani care se pot inmulti si mai mult daca sunt depusi, periodic, intr-un cont de economii.

Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

5. Supraestimeaza-ti nevoile financiare

Pentru a fi sigura ca ramai cu bani in buzunar de la o luna la alta, supraestimeaza-ti nevoile financiare si economiseste mai mult decat crezi ca vei avea nevoie peste cativa ani. In plus, atunci cand calculezi bugetul pentru luna urmatoare, nu uita sa iei in considerare si eventualele cheltuieli neprevazute.

6. Cauta metode creative prin care poti castiga bani

Daca ai o idee de business, apeleaza la o sursa de „crowdfunding” precum Kickstarter, pentru a economisi costurile initiale pentru demararea afacerii care te-ar putea imbogati.

7. Cere mai multi bani

Co-autorul cartii „Birthing the Elephant”, Karin Abarbanel, considera ca femeile au tendinta de a cere mai putini bani decat barbatii pentru serviciile prestate in domeniul lor de activitate. Karin Abarbanel le sfatuieste pe femei sa-si respecte expertiza in domeniile lor si sa negocieze salarii mai mari atunci cand discuta despre un nou job sau despre ocuparea unei alte pozitii in organigrama locului de munca.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

8. Vaneaza discounturi

Discounturile la produse si promotiile te pot ajuta sa economisesti o multime de bani, conform cosmopolitan.com. Cumpara produse in extrasezon si nu evita sa alergi prin cartier pentru a achizitiona obiectele si serviciile de care ai nevoie la cele mai avantajoase preturi, atat timp cat nu faci rabat de la calitate.

Foto: Creative Commons


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri