Amerindienii percep societatea, familia si natura inconjuratoare intr-un mod specific, prin prisma propriei culturi si a experientei de viata milenara.

Amerindienii percep societatea, familia si natura inconjuratoare intr-un mod specific, prin prisma propriei culturi si a experientei de viata milenara. Aceste citate ilustrative pentru viziunea indienilor americani asupra femeii, a feminitatii si a rolului acesteia in familie si societate au facut inconjurul internetului. Se pare ca articolul a aparut initial in publicatia White Wolf Pack.

Foto: By FXQuadro/ shutterstock.com

Durerea unei femei este durerea tuturor femeilor... 9 citate amerindiene despre femei

via www.whitewolfpack.com

 1. Toate femeile lumii sunt precum diversele flori colorate de pe o pajiste. Toate sunt frumoase. Ca si copile ale Creatorului, datatoare de viata si izvor a tot ce inseamna viata umana, toate trebuie respectate.

2. Durerea unei femei este durerea tuturor femeilor, respectul unei femei este respectul tuturor femeilor. Arata respect si consideratie fata de toate femeile. Gandeste-te la ele si trateaza-le cu respect sau politete.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

3. Un barbat care se uita mai intai la frumusetea exterioara a unei femei nu ii va sti niciodata frumusetea divina, caci este orb si in ochii lui este praf. Insa un barbat care vede intr-o femeie spiritul Celui Mare si ii vede mai intai frumusetea in spirit si adevar, acel om va cunoaste “Divinitatea” in femeia respectiva. (Femeia Pte Ska Wi)

4. O sulita este o mare responsabilitate. Eu sunt una cu Pamantul. Totul in jurul meu, in jurul pamantului meu, este frumusete. (din cantecele indienilor Navajo Dine).

5. Cei in varsta spun ca barbatii trebuie sa priveasca femeile intr-un mod sacru. Barbatii nu ar trebui niciodata sa injoseasca sau sa umileasca o femeie. Cand avem probleme, ar trebui sa le cerem sfatul. Ar trebui sa le impartasim deschis cu ele. O femeie are o gandire intuitiva. Are acces la un alt sistem de cunoastere pe care putini barbati au dezvoltat-o. Ea ne poate ajuta sa intelegem. Trebuie sa ne purtam frumos cu ea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri