11 Ianuarie 2016 publicat în Lifestyle 155 share-uri

Deseori poti aluneca pe panta gandirii paguboase ca, daca nu esti suficient de bogat, daca nu arati suficient de bine si nu ai suficient succes, atunci nu meriti sa te bucuri de ce iti ofera viata. Insa, daca iti accepti imperfectiunile si vulnerabilitatile acum, te deschizi in fata iubirii si a bucuriei si vei fi fericit in momentul prezent, nu intr-un viitor incert.

Pare foarte usor sa ne complacem intr-un cerc vicios al rusinii si indoielii de sine, mai ales avand in vedere faptul ca traim intr-o societate care recompenseaza infatisarea fizica fara cusur si performantele materiale. Ca rezultat, ne petrecem fiecare zi din viata tintind catre un anumit scop mercantil si muncind fara pauza cu gandul la el. In momente ca acestea uitam de fapt sa ne concentram asupra prezentului si deseori se intampla sa nu fim atenti nici macar pe unde mergem, cu privirea mereu concentrata asupra ecranului telefonului. Mai stim oare cum sa fim fericiti? Este fericirea conditionata, in aceasta lume grabita si mereu in miscare? Cand ne promitem fericirea? Dupa ce slabim 10 kg? dupa ce urcam scara ierarhica in firma? Dupa ce ne imbogatim?


Foto: Adam Gregor /Shutterstock.com

Cu siguranta multi dintre noi am tratat in mod asemanator lucrurile. Avem, cumva, impresia ca viitorul este un timp si un loc incarcat de vise indeplinite, fericire, in care toate lucrurile se asaza ca prin minune si totul este roz si minunat. Insa realitatea este alta: in timp ce asteptam ca toate acestea sa se intample, ne criticam fara pauza, ne trezim vini inchipuite si negam ceea ce suntem in favoarea a ceea ce ne dorim sa devenim. Si astfel intram in acel ciclu de perpetua autonemultumire, in care nu ne convine niciodata nici ceea ce suntem, nici ceea ce avem.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Aceasta vina acuta pe care o simtim, cerintele aspre pe care ni le-am impus noua insine pentru a merita o fericire viitoare ne lasa cu un sentiment stringent de rusine ca nu am facut suficient pana acum sau ca nu suntem destul de buni pana in prezent. In acest mod, tot ce facem este sa negam prezentul si traim in rusine, vina, intuneric.

Insa tot ceea ce avem este momentul prezent. Niciodata nu putem sti ce ne rezerva viitorul. Prin urmare, ce ar fi daca, in loc sa ne concentram asupra rezultatelor, ne-am concentra asupra procesului laborios care ne duce inspre acestea? Asupra muncii propriu-zise? Poti ajunge la un moment de iluminare personala si sa iti pui tot sufletul in timp ce compui un e-mail sau participi la o sedinta.

Bucuria te poate atinge si in momentele obisnuite. Risti insa sa o scapi daca tot ceea ce faci este sa vanezi momentele extraordinare.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri