Nu ai cum sa eviti la nesfarsit o persoana negativa, mai ales daca lucrati in acelasi mediu si interactiunile pot fi frecvente. Prin urmare, este nevoie de anumite strategii care sa te ajute sa faci fata negativismului, afisand totusi si o nota de empatie

Fiecare dintre noi a avut ocazia, intr-un moment sau altul, sa faca fata unor persoane complet nemultumite de tot ceea ce li se intampla, care nu inceteaza sa se planga si sunt intr-o continua si febrila cautare a unor urechi intelegatoare care sa le suporte tonul plangaret fara drept de apel. Desi gestionarea unei astfel de situatii poate fi o treaba destul de sensibila, de obicei oamenii adopta aproape instinctiv doua atitudini, care insa nu deservesc in mod eficient scopului propus.

Unii sunt extrem de empatici si simt ei insisi nemultumirea si nefericirea persoanei plangarete, pe care eventual o condimenteaza cu una-doua intamplari proprii in care s-au simtit nedreptatiti, pe cand altii, intr-un mod extrem de pasiv, evita complet persoana nemultumita, cautand (si gasind!) tot felul de scuze, care insa, desi pe moment par a rezolva situatia, in realitate duc la diverse alte neajunsuri: pierderea unor oportunitati, relatii importante etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

In plus, nu ai cum evita la nesfarsit o persoana, mai ales daca lucrati in acelasi mediu si interactiunile pot fi frecvente. Prin urmare, este nevoie de alte strategii care sa te ajute sa faci fata negativismului, afisand totusi si o nota de empatie si, eventual, schimband tonul plangaret sau carcotas cu unul o idee mai temperat.

1. Incearca sa ii faci sa vada lucrurile din alta perspectiva

Ca sa faci asta, trebuie sa fii subtil/a, pentru ca nu tuturor persoanelor le place sa fie fortate sa inceteze protestele, pe care le considera indreptatite. Incearca sa flatezi persoana nemultumita, asigurand-o ca are mai multa experienta sau cunostinte decat oricine in situatia de fata, indiferent de motivele nemultumirii sau persoanele care au provocat aceste diferende. Acest lucru ii va oferi o alta perspectiva asupra lucrurilor, iar flatarea resimtita o va ajuta sa gestioneze mai bine si mai calm (pentru nervii tai) situatia.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

2. Intreaba-i cum gestioneaza de obicei problema

Daca ai de-a face cu o persoana care se plange in mod constant de aceeasi problema, intreab-o cum face fata in mod normal unei chestiuni asemanatoare, pentru a o ajuta sa se gandeasca ca eventuale solutii. Daca o chestionezi asupra unor strategii de coping, in mod automat se vor gandi la cum isi vor putea solutiona problema. Si cum nimanui nu ii place sa afirme “Nu stiu cum sa fac fata la…”, vei avea parte cu siguranta de cateva raspunsuri pozitive. Un gest aparent simplu, insa care poate avea rezultate mari.

3. Ofera-le o perioada de timp determinata

Fiecare dintre noi simte nevoia sa se descarce in fata cuiva: prietena cea mai buna, colega preferata, o ruda apropiata. Daca ai onoarea de a fi persoana de baza a cuiva, atunci imprumuta-le umarul pe care sa planga si o ureche care sa asculte, fara a judeca. Insa nu incuraja exagerarile, pentru ca lucrurile pot degenera rapid si va trebui sa faci fata altor si altor nemultumiri. Cu totii trecem prin momente dificile si poate fi eliberator sa ne facem cunoscute sentimentele in legatura cu ceea ce traim.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Pentru aceasta, este indicata metoda celor 5 minute. Lasa-ti prietenul/prietena sa se planga timp de 5 minute, insa dupa aceasta perioada iti poate influenta negativ si tie starea de spirit, asa ca, dupa ce timpul le-a expirat, incearca sa schimbi intr-un mod politicos, subiectul discutiei. Le-ai acordat o parte din timpul si disponibilitatea ta, insa nu esti psihologul lor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri