Afla ce activitate care implica folosirea culorilor te poate relaxa si ce decizie de design interior iti poate colora, la propriu, viata:

In vreme ce personalitatea ta afecteaza modul in care interpretezi culorile, culorile ne influenteaza in mod universal pe toti si, in esenta, culoarea este o chestiune profund stiintifica. Afla ce activitate care implica folosirea culorilor te poate relaxa si ce decizie de design interior iti poate colora, la propriu, viata:

1. Coloratul nu este doar pentru copii

Cand eram mici coloram iar asta ne facea fericiti. Cercetarile recente scot in evidenta ca activitatea aceasta poate sa ne faca la fel de fericiti si ca adulti. Psihologii au descoperit ca desenatul ne elibereaza potentialul creativ, reduce tensiunea si anxietatea, aceste incarcaturi emotionale de care avem parte tot mai mult in lumea acesta imprevizibila in care traim.

Desenatul este folosit ca terapie inca de pe vremea lui Carl Jung in cazul patologiilor, insa s-a dovedit ca in aceste vremuri agitate, coloratul este cea mai buna alternativa la meditatie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)


Potrivit publicatiei huffingtonpost.com, top 6 cele mai vandute carti pe Amazon sunt carti de colorat pentru adulti. In ultimul an, aceste carti si-au castigat popularitatea si pe piata din Romania. Un posesor al cartii de colorat pentru adulti „Taramul viselor. O aventura in culori cu animale si mii de flori“, illustrate de Millie Marotta, sumarizeaza care sunt benefiicile intr-o recenzie pe site-ul unei librarii online:

„Am vrut sa incerc si eu aceasta carte de colorat si am fost uimita sa descopar ca imi place chiar daca nu sunt adepta cartilor de colorat (nici in copilarie nu am desenat prea mult). Coperta iti da impresia ca ar fi inca o carte de povesti pentru cei mici, insa rasfoind-o descoperi siluete de animale frumos si atent conturate.

Cu ajutorul ei pot sa fiu si adult, dar si copil; colorand, retraiesc copilaria, insa culorile folosite pot nuanta atat trairile pozitive, cat si pe cele negative din viata mea. Este perfecta pentru serile de iarna. Nu este o simpla carte de colorat, ci este oglinda sufletului nostru intruchipat in paginile ei prin intermediul culorilor folosite. Poate fi un cadou destinat atat prietenilor cat si familiei“.

Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi

2. Poti sa iti colorezi casa si viata cu modele pline de culoare si energie

Cercetarile cuprinse intr-un articol pe alifeofproductivity.com arata ca o anumita culoare afecteaza o anumita componenta a noastra:

  • Emotiile, ego-ul si increderea in propria persoana sunt stimulate de galben.
  • Daca ai nevoie de energie fizica, atunci ai nevoie de rosu.
  • Pentru relaxare si stabilitate, verdele este raspunsul.
  • Albastrul induce concentrare si productivitate cerebrala.

Desigur, orice combinatie echilibrata intre aceste culori inseamna un cumul al beneficiilor. Zugravirea peretilor in mai multe culori nu este cea mai simpla si eficienta metoda. Astazi poti merge la sigur cu un puzzle de placi decorative colorate care iti pot personaliza cu stil peretii, pardoseala, blaturile de bucatarie sau masa.

Placile decorative din ciment „Terrazzo“ sunt o decizie curajoasa pentru orice spatiu – fiind realizate manual, fiecare placa este unica, de aici si farmecul lor inedit. Coloritul lor deosebit si dispunerea lor creativa pot face din orice casa un altar al relaxarii si reducerii stresului. Mai multa inspiratie, sfaturi si idei utile despre cum poti sa iti colorezi casa cu placi decorative gasesti pe piatraonline.ro.

Sursa foto: photodollarclub.com, piatraonline.ro, creativecommons.org


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri