15 invataturi extraordinare de la Swami Vivekananda, calugar hindus si o personalitate extraordinara! Iti vor largi perspectivele asupra vietii si te vor ajuta sa o traiesti frumos.

Aceste legi ale vietii scrise de Swami Vivekananda, una din marile si extraordinarele personalitati ale lumii, au facut inconjurul internetului sub diverse formule, fiind sharuite de persoane din lumea intreaga. Scrise in urma cu mai mult de o suta de ani, aceste invataturi intelepte ale lui Swami raman la fel de actuale, profunde si astazi. Ele au izvorat din constiinta inalta a unui vizionar calugar indian, discipol al lui Ramakrishna Paramahansa. Swami Vivekananda este principala figura a istoriei care a facut cunostinta lumii vestice cu filozofiile si conceptele indiene de vedanta si yoga, cel care i-a conferit hinduismului statutul de religie majora a lumii.

Swami Vivekananda: Cele 15 Legi ale Vietii

 via https://thespiritscience.net

1. Dragostea este legea vietii.

Dragostea este expansiune, egoismul este contractie. Dragostea este, asadar, singura lege a vietii. Cel care iubeste traieste, cel care este egoist moare. De aceea, iubeste de dragul iubirii. Este legea vietii la fel cum este respiratul ca sa traiesti.

2. Perspectiva ta conteaza.

Atitudinea noastra mentala este cea care face lumea ceea ce este pentru noi. Gandurile noastre fac lucrurile frumoase, gandurile noastre fac lucrurile urate. Lumea intreaga este in propriile minti. Invata sa vezi lucrurile in lumina potrivita.

3. Viata este frumoasa.

In primul rand, crede in aceasta lume – ca exista sens in spatele a tot. Totul in lume este bun, este sacru si frumos. Daca vezi ceva rau, gandeste-te ca nu il intelegi in lumina potrivita.

4. Modul in care simti ESTE.

Simte precum Hristos si vei fi un Hristos. Simte precum Buddha si vei fi Buddha. Sentimentul este cel care este viata, taria, vitalitatea fara de care nicio activitate intelectuala nu il poate avea pe Dumnezeu.

5. Elibereaza-te

In momentul in care am realizat ca Dumnezeu se afla in tempul fiecarui trup uman, in momentul in care ma aflu in veneratie inaintea fiecarei fiinte umane si il vad pe Dumnezeu in ea – in acel moment sunt liber din sclavie, orice ma constrange dispare si eu sunt liber.

6. Nu juca jocul vinei.

Nu condamna pe nimeni. Daca poti intinde o mana care ajuta, intinde-o. Daca nu poti, incruciseaza-ti bratele, binecuvanteaza-ti fratii si lasa-i sa mearga pe drumul lor.

7. Ajuta-i pe altii

Daca banii ajuta un om sa faca bine altora atunci au valoare. Daca nu, sunt pur si simplu o masa a raului si, cu cat mai repede scapi de ei, cu atat mai bine.

8. Sustine-ti idealurile.

Datoria noastra este sa incurajam pe fiecare in lupta sa de a trai conform conceptiei sale cele mai inalte si sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a face ca acest ideal sa fie cat mai aproape posibil Adevarului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri