4 Decembrie 2015 publicat în Lifestyle 110 share-uri

Nu-ti ramane decat sa admiri si... sa inveti - sa inveti sa fii puternica, sa fii recunoscatoare pentru tot ce ai si convinsa ca poti trece peste orice obstacol.

Galben-auriu, maro-roscat, verde pal, cenusiu, vinetiu, trandafiriu, nuantele care, asezate cu atata grija si combinate cu atata maiestrie pe panza acestei zile, compun minunatul tablou al toamnei. Frumusetea zugravita in fata-ti te atrage ca un magnet, iar dorinta de a-i patrunde tainele devine de nestavilit.

Purtata de adierea vantului, chemata de fosnetul frunzelor si parfumul florilor si mangaiata de razele timide ale soarelui, te trezesti in mijlocul acestui tablou de vis. O pornesti agale printre miile de frunze cazute pe asfaltul inca umed si strabati aleile micului parc. De o parte si de alta sute de crizanteme: albe, mov, galbene stau aplecate parca pentru a-ti ura: "Bine ai venit!".


Foto: wrangler / Shutterstock.com

Pasesti usor pentru a nu le deranja si-ti continui drumul spre acea banca, aflata undeva in spatele parcului, sub un brad imens. Banca "ta", cea care a ascultat atatea povesti, care detine atatea secrete, care a auzit atatea cuvinte de iubire, dar si de repros, care a fost martora a fericirii, dar si a durerii. Te asezi cu emotie; a trecut ceva timp de cand n-ai mai venit aici... cativa ani buni. Ultima data n-a fost tocmai frumos.

Mintea incepe sa recompuna imaginea acelei zile toride de vara, cand totul imbia la bucurie si dragoste: de oameni, de natura, de viata. Imbia, dar nu pe toata lumea... unii alegand exact contrariul: sa transforme acea zi frumoasa intr-una trista, o zi a despartirii, a renuntarii la iubire.

Ai ramas doar tu cu tine, pe banca "ta". Lacrimi amare ii uda scandurile verzi si un noian de ganduri ii patrunde adanc in lemnul vechi. Numai durerea nu ti-o poti smulge din suflet si ascunde pe undeva, in umbra ei.

Dar ce rost are sa te gandesti la asta? De ce aduci trecutul in prezent? De ce acum? Poate pentru ca e toamna, poate ca toamna e anotimpul amintirilor, al nostalgiilor, al melancoliei; e acea trecere intre cald si rece, intre placut si mai putin placut, intre bucurie si tristete, intre trecut si prezent. Da... prezent. Un prezent linistit, dar nu pe deplin fericit. E bine, dar putea fi si mai bine...

Foto int 2: Alex Novoselski / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri