30 Noiembrie 2015 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Invita-ti prietenii la masa si bucurati-va impreuna la un pahar de vin de o reteta deosebit de gustoasa:

Pentru ca zilele sunt tot mai reci, este momentul ca si meniul nostru sa se adapteze la sezonul rece. Fara a renunta la salatele mediteraneene sau alimentatia sanatoasa, completeaza-ti meniul cu o reteta gustoasa, menita sa iti ofere valorile nutritive necesare unui organism sanatos pe timp de iarna. Invita-ti prietenii la masa si bucurati-va impreuna la un pahar de vin de o reteta gustoasa recomandata de Koliba si pregatita de Gabriela Simion.

COTLETE DE PORC CU PORUMB IN UNT

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 2 cotlete mari de porc cu os
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingura de cimbru uscat
  • 2 linguri de oregano uscat
  • 2 linguri de busuioc uscat
  • 1 capatana de usturoi
  • ½ lingura de fulgi de ardei iute
  • 100 ml de vin rosu
  • 1 bucata de porumb
  • 50 g de unt
  • 50 ml de lapte
  • marar si patrunjel
  • sare si piper

Mod de preparare:

Toate ingredientele se cantaresc si se pastreaza la temperatura camerei pentru aprox. 15 minute inainte de utilizare, in timp ce cuptorul se preincalzeste timp de 10 minute la 200° C.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

Intr-un bol se amesteca 2 linguri de ulei de masline, sare, piper, oregano, busuioc, cimbru, fulgii de ardei si un catel de usturoi pisat. Se unge toata suprafata coastelor cu aceasta compozitie si se lasa la frigider timp de 30 de minute.

Intr-o tava inalta se pun coastele impreuna cu usturoiul in coaja, vinul, restul de ulei de masline si ½ de cana cu apa. Dupa 40 de minute, timp in care cele 2 cotlete de porc se coc la 180° C, carnea se unge cu zeama din tava si se lasa pentru coacere inca aprox. 15 minute, la aceeasi temperatura.

Porumbul se fierbe in apa, iar la final se scufunda 15 minute in laptele cald amestecat cu unt topit Koliba si verdeata tocata.

Porumbul fraged se serveste impreuna cu cotletele rumenite, pe un pat de salata verde.

Pofta buna!

* Reteta realizata de Gabriela Simion


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri