ghid pentru o viaţă împlinită

Reteta festiva: Cotlete de porc cu porumb in unt

Invita-ti prietenii la masa si bucurati-va impreuna la un pahar de vin de o reteta deosebit de gustoasa:

Pentru ca zilele sunt tot mai reci, este momentul ca si meniul nostru sa se adapteze la sezonul rece. Fara a renunta la salatele mediteraneene sau alimentatia sanatoasa, completeaza-ti meniul cu o reteta gustoasa, menita sa iti ofere valorile nutritive necesare unui organism sanatos pe timp de iarna. Invita-ti prietenii la masa si bucurati-va impreuna la un pahar de vin de o reteta gustoasa recomandata de Koliba si pregatita de Gabriela Simion.

COTLETE DE PORC CU PORUMB IN UNT

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 2 cotlete mari de porc cu os
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingura de cimbru uscat
  • 2 linguri de oregano uscat
  • 2 linguri de busuioc uscat
  • 1 capatana de usturoi
  • ½ lingura de fulgi de ardei iute
  • 100 ml de vin rosu
  • 1 bucata de porumb
  • 50 g de unt
  • 50 ml de lapte
  • marar si patrunjel
  • sare si piper

Mod de preparare:

Toate ingredientele se cantaresc si se pastreaza la temperatura camerei pentru aprox. 15 minute inainte de utilizare, in timp ce cuptorul se preincalzeste timp de 10 minute la 200° C.

Intr-un bol se amesteca 2 linguri de ulei de masline, sare, piper, oregano, busuioc, cimbru, fulgii de ardei si un catel de usturoi pisat. Se unge toata suprafata coastelor cu aceasta compozitie si se lasa la frigider timp de 30 de minute.

Intr-o tava inalta se pun coastele impreuna cu usturoiul in coaja, vinul, restul de ulei de masline si ½ de cana cu apa. Dupa 40 de minute, timp in care cele 2 cotlete de porc se coc la 180° C, carnea se unge cu zeama din tava si se lasa pentru coacere inca aprox. 15 minute, la aceeasi temperatura.

Porumbul se fierbe in apa, iar la final se scufunda 15 minute in laptele cald amestecat cu unt topit Koliba si verdeata tocata.

Citeste si:

Porumbul fraged se serveste impreuna cu cotletele rumenite, pe un pat de salata verde.

Pofta buna!

* Reteta realizata de Gabriela Simion

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Reteta festiva: Cotlete de porc cu porumb in unt.

Articole similare



Discutii despre Reteta festiva: Cotlete de porc cu porumb in unt

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.