O zicala des auzita si cumva supraevaluata spune ca numai avand incredere in tine poti reusi cu adevarat in viata. Credinta in propriile puteri si abilitati va crea rezultatele pe care ti le doresti. Este usor sa iti pierzi increderea in tine atunci cand te confrunti cu situatii generatoare de stres, conflicte sau neplaceri, insa atunci devii momeala pentru cei din jur, care nu te vor putea trata cu seriozitate daca iti simt nesiguranta si vulnerabilitatea.

Este adevarat ca putini sunt cei alesi care intr-adevar traiesc viata pe care si-au dorit-o, dar daca nu te numeri printre ei, gandeste-te ca este posibil sa fi renuntat la telurile care te animau candva si sa-ti fi pierdut increderea in tine insuti/insati.

Viata este destul de competitiva si plina de provocari, iar tendinta generala este de a renunta odata ce apare cate un obstacol, insa avem nevoie si de esecuri pentru a creste. Esecurile nu sunt nicidecum un capat de drum, ci pretextul de a ne ridica, de a o lua de la capat si de a deveni mai buni. Iata 10 sfaturi care te pot ajuta sa iti recastigi increderea in tine:


1. Totul se afla in tine

Dupa cum spunea inteleptul Rumi, “Universul intreg se afla in tine, asa ca cere totul de la tine insuti/insati”. Puterea, energia, curajul, increderea, toate se afla de fapt inauntrul tau. tot ceea ce trebuie sa faci este sa constientizezi acest lucru si sa le eliberezi. O poti face fie meditand, fie prin intermediul unor activitati care te pot ajuta sa iti recastigi optimismul si convingerea ca poti reusi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi

Foto: Shutterstock; ladyphoto

2. Gaseste scopul care te anima

Este dificil sa stii incotro o apuci daca nu stii cine esti si ce vrei cu adevarat. Trebuie sa identifici si sa prioritizezi valorile dupa care vrei sa iti ghidezi viata de acum inainte. Odata ce faci acest lucru, totul va fi mult mai limpede si vei pune accentul pe ceea ce ai cu adevarat nevoie si nu neaparat pe ceea ce vrei.

3. Ai grija de inima ta

Inima reprezinta cel mai important instrument pe care il detii care te poate ajuta sa iti recastigi increderea in tine, mai putin experienta, cunostintele ori abilitatile. Nu permite tuturor sa aiba acces la ea, nu o pune pe tava in fata nimanui. Ai mare grija de ea, pentru ca lucrurile cu adevarat importante pe care le creezi, le creezi din inima. Daca o pierzi, pierzi totul.

4. Nu lasa sa te afecteze cuvantul “NU”

Nu exista nimeni care sa nu se fi confruntat de-a lungul vietii cu nenumarate refuzuri. Asteapta-te sa auzi cuvantul “nu” din cand in cand si gandeste-te ca atunci cand iti este servit un “nu”, asta nu inseamna ca nu poti sa faci un anumit lucru, ci pur si simplu ca nu il poti face cu acele persoane.

Parenting constient (mindful parenting) – recomandari si sfaturi Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri