Dezamagirea e sentimentul acela amar si innecacios care ne indurereaza si care ne pune umbre de intristare pe fata. Dezamagirea apare cand ne-am straduit mult, cand am sperat mult, din toata inima noastra si cu toate acestea, ceea ce vroiam sa se intample nu s-a intamplat. Cand oamenii in care am pus incredere nu s-au ridicat la masura asteptarilor sau cand poate, noi insine am dat gres.

Dezamagirea este poate, unul dintre cele mai sumbre sentimente pe care le poate cunoaste firea umana. Ea asterne anotimpuri reci peste noi si ne face uneori sa nu mai vrem sa mergem mai departe. Pentru ca nu mai vedem sensul, pentru ca e prea multa ceata. “Cu ce am gresit eu oare?" Te intrebi amarnic, cu o urma de glas interior ramas…

Apoi apar gandurile alea grele de auto-invinovatire care te asvarlesc intr-un cer fara iesire in care simti dezamagire si vinovatie pentru sentiment, pentru ca n-ai fost in stare sa faci mai mult ca cele ce s-au petrecut sa nu se intample. “N-am fost eu un om bun?” “N-am facut eu oare tot posibilul?” Sau “Dumnezeu nu ma iubeste.”… “Universul face glume cu mine.”…


Foto: Flickr/ Berli Mike

Cum te poti vindeca de dezamagire:

Din pacate, acolo in subconstientul nostru se ascunde si obisnuinta de a ne astepta la cel mai rau scenariu posibil, chiar daca in mod constient spunem ca ne dorim altfel de manifestare a vietii noastre. Dar te rog nu te simti vinovata pentru asta. Suntem invatati de cand suntem mici sa ne temem, iar ingrijorarea este in profunda legatura cu dezamagirea. Iata ce trebuie sa faci ca sa iesi din starea de dezamagire, sa iti recapeti fortele sis a o iei usor, usor, de la capat:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

1. Da-ti voie sa simti sentimentul de dezamagire. Da-i voie sentimentului sa se manifeste, sa se consume, sa fie! Ceea ce incercam sa ascundem, reizbucneste mereu, mai devreme sau mai tarziu. Da-ti voie sa simti acest sentiment! Fii ingaduitoare cu tine, recunoaste ca sunt adevarate si indreptatite toate acele aspecte care te-au suparat si te-au dezamagit. Incearca sa scrii ceea ce simti.

2. Ia-ti o pauza! Nu te mai gandi la viitor, nu te mai consuma. Permite inspiratiei sa te patrunda. Ia o pauza de la orice si fii constienta ca si aceasta perioada va trece. Asa vei putea sa te deschizi incet, incet, pentru noi oportunitati in viata ta.

3. Apoi, urmeaza etapa cand vei reusi sa privesti dintr-o perspectiva mai laraga tot ceea ce s-a intamplat. Incearca sa intergrezi evenimentele, sa te impaci cu ceea ce a fost. Scrie o lista de aspecte pozitive pe care le-a adus cu sine ceea ce s-a intamplat, dupa principiul japonez Yin si Yang – Acolo unde este bine este si rau si invers.

4. Acum fa-ti un nou plan, gandeste-te la noi oportunitati. Este poate momentul sa schimbi ruta. FII DESCHISA! Cand atingem acel prag al relaxarii, permitem energiilor universului sa isi teasa lucratura magica si sa ne indeplineasca cele mai arzatoare dorinte.

5. "Cand se inchide o usa, se deschide un portal", este o veche zicatoare. Nu renunta niciodata. Ai convingerea ca meriti fericire.

Foto dr.: Flickr/ Don


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri