14 Octombrie 2015 publicat în Lifestyle 21 share-uri

“Oamenii plang, nu pentru ca sunt slabi. Ci pentru ca au fost puternici pentru prea mult timp.” – Johnny Depp

3. Oamenii care plang nu au teama sa isi arate emotiile

Nu este neaparata nevoie sa trecem printr-o experienta traumatizanta ori extrem de deprimanta ca sa adunam resentimente. Viata de zi cu zi si provocarile acesteia se ocupa cu acest lucru pentru fiecare dintre noi. Acumulam conflicte si ostilitate in fiecare coltisor al inimii sau al sistemului limbic cerebral. Insa plansul este o experienta cathartica, elibereaza demonii inainte ca acestia sa faca ravagii in sistemul nervos ori cardiovascular.

4. Oamenii care plang Ii invata pe cei din jur sa nu evite ceea ce simt si sa fie empatici

Daca isi manifesta frustrarile ori neputinta prin plans atunci cand simt nevoia sa o faca, ii incurajeaza si pe cei din jur sa isi exprime empatia si intelegerea. Sentimentul ca mai exista cineva care gandeste la fel si ar reactiona la fel in aceleasi circumstante poate fi eliberator. In plus, plansul poate calma o cearta, poate sublinia o idee pe care cuvintele nu reusesc sa o faca sau, pur si simplu, ilustreaza eficient sentimentele existente in spatele dialogului. Lacrimile ajuta comunicarea si incurajeaza sentimentul de comunitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pentru atunci când nu mai ai lacrimi să plângi: de tine ține să mergi înainte! Specialiștii avertizează că sezonul alergiilor devine mai lung din cauza încălzirilor climatice. Cum pot fi ținute sub control alergiile oculare?

5. Oamenilor care plang nu le pasa de cutumele sociale

Societatea pune la colt plansul, fie ca este vorba despre un el sau o ea; daca plange ea, cu siguranta ca vrea atentie, este isterica sau instabila, daca plange el, atunci mai mult ca sigur nu este suficient de barbat. Generalizarile acestea nu aduc niciun beneficiu sanatatii psihice ale ambelor sexe, cu siguranta. Departe de a arata slabiciune, plansul in public este un act de curaj, care face lobby pentru o mai buna sanatate emotionala a populatiei.

Foto fr simain: By Chepko Danil Vitalevich /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri