13 Octombrie 2015 publicat în Lifestyle 30 share-uri

Cititi o poveste araba care circula pe net si care ne invata sa ii acceptam si sa ii iubim pe cei din jurul nostru. Ei reflecta adesea ceea ce noi suntem.

Un batran arab statea la intrarea unei cetati aflate la marginea unei oaze. Intr-o buna zi, un tanar se apropie de batran si il intreaba:
- Este pentru prima oara cand vin in aceste locuri, nu am mai fost niciodata pe aici. Imi poti spune cum sunt locuitorii acestei cetati?


Batranul i-a raspuns adresandu-i o intrebare:
- Locuitorii cetatii din care vii cum erau?
- Egoisti, rai si ascunsi. Tocmai de aceea ma bucur ca am putut pleca de acolo.
- Asa sunt si locuitorii acestei cetati, i-a raspuns batranul.

Nu trece mult timp si un alt tanar se apropie de batran. Ii adreseaza aceeasi intrebare:
- Sunt nou venit pe aceste meleaguri. Cum sunt locuitorii acestei cetati?
Batranul ii raspunde:
- Locuitorii cetatii din care vii cum erau?
- Erau buni, darnici, primitori, cinstiti. Aveam multi prieteni acolo si mi-a fost greu sa plec.
- Asa sunt si locuitorii acestei cetati, a raspuns batranul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

Un negutator care venea adesea in cetatea din oaza pentru a-si adapa camilele a auzit discutiile dintre batran si cei doi calatori. Pe cand cel de-al doilea tanar se indeparta, s-a intors catre batranul arab si i-a spus cu repros:
- Acesti doi tineri ti-au adresat aceeasi intrebare. Cum poti sa dai doua raspunsuri total diferite la una si aceeasi intrebare?

- Fiul meu, fiecare duce cu sine in inima lumea sa. Acela care nu a gasit nimic frumos si bun in oamenii din trecutul sau, nu va gasi nici in cei de aici nimic bun. Pe de alta parte, acela care a vazut lucruri bune in ceilalti si a putut sa si-i faca prieteni, va gasi si aici tovarasi credinciosi si de incredere. Caci, vezi tu, fiul meu, oamenii nu sunt altceva decat ceea ce stim noi sa gasim in ei.

Autor: Anonim

Foto homepage: katalinks / Shutterstock

Credite foto int: Anton_Ivanov / Shutterstock.com

Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri